Prihodi Poreske uprave za tri mjeseca 255 miliona eura - Volim Podgoricu

Prihodi Poreske uprave za tri mjeseca 255 miliona eura

Poreska uprava  je prošlog mjeseca  naplatila   91,3 miliona eura  bruto  poreskih prihoda, što je četiri miliona više nego u istom prošlogodišnjem periodu  i  1,2 miliona više od  plana, saopšteno je iz PU.

Podaci PU pokazuju da je u avgustu naplaćeno  24,6 miliona  eura poreza na dodatu vrijednost (PDV), a poreza i doprinosa na zarade zaposlenih  57,96 miliona.

Ukupna bruto naplata poreza   od juna do  kraja avgusta  ove godine bila je  255,62 miliona  što je 14 miliona više nego  u istom prošlogodišnjem periodu.

Iz PU objašnjavaju da je taj rezultat postignu zahvaljujući   zajedničkom naporu  svih službi, a naročito poreske inspekcije.

“Naročito je značajan podatak o naplati  PDV-a  koja je iznosila 58,52 miliona  što je dva  miliona više u odnosu na ljetnju sezonu 2016. godine”, kazali su iz PU.

Iz institucije kojom rukovodi Miomir M. Mugoša su naveli da da je poreska inspekcija u toku sezone obavila 3.754 provjere regularnosti poslovanja poreskih obveznika i da su  zbog  utvrđenih nepravilosti izdata 753 prekršajna naloga   ukupne vrijednosti  1,76 miliona eura. Mjera privremene zabrane obavljanja djelatnosti zatvaranjem objekata izrečena je kod 55   obveznika od čega je 15 iz Kotora, 13 iz Ulcinja, 12 iz Budve, devet iz Bara, a po tri iz Herceg Novog i Tivta.

“Podsticanjem dobrovoljnog poštovanja poreskih propisa, ali i kontrolama i primjenom prinudnih mjera za naplatu tekućih i reprogramiranih obaveza, očekujemo  da ćemo  do kraja godine nastaviti s unapređenjem stepena poreske discipline i da ćemo uspjeti da ostvarimo plan naplate za 2017. godinu od skoro 950 miliona eura”, kazali su iz PU.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com