Podgoričanima računi za vodu i do 514 eura! - Volim Podgoricu

Podgoričanima računi za vodu i do 514 eura!

Stanari iz jedne od zgrada u Ulici Mitra Bakića u Podgorici su za prethodni mjesec dobili enormne račune za vodu od čak 514 ili 170 eura, iako su im prosječni računi do 14 eura.

Zamjenik direktora preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Filip Makrid objasnio je da je vjerovatno došlo do kvara na zajedničkom vodomjeru u zgradi, te da će ekipe izaći na teren.

Građane, kojima su za avgust došli enormno visoki računi za vodu,  je uputio da se jave komercijalnom sektoru u Vodovodu, da im se ispiše reklamacija. Nakon toga će, kako je objasnio, ekipa i Komisija preduzeća izaći na teren da pogledaju šta je u pitanju, kako bi se ispoštovala pravna legislativa.

“Pa ćemo u skladu sa procedurom, stornirati te račune”, kazao je Makrid.

Vodovod kupuje vodomjere

Vodovod će od firme “Sigillum co” iz Podgorice kupiti  nove vodomjere za 244.166 eura. Firma, koja  je izabrana na tenderu koji je Vodovod raspisao 27. jula, će vodomjere dostavljati u periodu od godinu dana.

Tender je vođen po skraćenom postupku od 22 dana, jer su iz Vodovoda naveli da je u toku akcija zamjena vodomjera radi unapređenja sistema vodosnabdijevanja na teritoriji  grada, za koju je nabavljen samo dio vodomjera.

Vijesti

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com