RAZNI NELEGALNI REKVIZITI ZA KLAĐENJE: Terminala skoro 1.000, a nadležni ćute - Volim Podgoricu

RAZNI NELEGALNI REKVIZITI ZA KLAĐENJE: Terminala skoro 1.000, a nadležni ćute

 U Crnoj Gori trenutno više skoro 1.000 rekvizita za klađenje, tzv. terminala koji su nelegalno postavljeni, podaci su višemjesečnog istraživanja koji su dostavljeni Dnevnim novinama.

Kako je nedavno objavljeno na jednom crnogorskom portalu, na teritoriji Crne Gore u preko 200 lokala, kafanama, čak i domovima kulture, i penzionera, prodavniciama i dječijim igraonicama postavljeni terminali iako ne postoje ugovori o koncesijama.

Nezakonit pravilnik

Iako je Ustavni sud u februaru proglasio nezakonitim pravilnik Ministarstva finansija i na taj način zabranio klađenje u ugostiteljskim objektima nijedan državni organ nije ništa preduzeo da se odluka najveće sudske instance u državi sprovede. Ministarstvo finansija, Uprava za igre na sreću, Uprava za inspekcijske poslove, Tužilaštvo i Uprava policije sa strane posmatraju kako se broj rekvizita po kafićima, domovima penzionrea i igraonicaama umnožava.

Posebno je zanimljivo, da Ministarsto finansija i Uprava za igre na sreću ignorišu sprovođenje najviše sudske i ustavne instance u državi i pritom daju sebi za pravo da tumače izvršnu odluku Ustavonog suda.

Na potezu nadležni organi

Sve je to dovelo do opšteg haosa i pravne anarhije u sektoru igara na sreću, a za sada su na suđenje dospjela dva bivša direktora Uprave za igre na sreću Aleksandar Moštrokol i Marko Ćulafić, koje država tereti za nesavjestan rad u službi.

Ipak, Moštrokol i Ćulafić su od iste te države nagrađeni privilegijama. Moštrokol je ustoličen za ambasadora, dok je Ćulafić dobio stan pod povoljnim uslovima od države.

Haos u sektoru igara na sreću traje osam godina, a u tom periodu su se promijenila četiri ministra finansija, a isto toliko i direktora Uprave za igre na sreću.

Na potezu su sada nadležni državni organi da precizno utvrde odakle 1.000 rekvizita odnosno terminala, koji su na na dohvat ruke i maloljetnicima i službenim licima čija je dužnost i obaveza da sve ovo spriječe.

Na upite ranije upućenim Uprave za igre na sreću i Tužilaštvu niko i dalje ne odgovara.

Dnevne novine

2 komentara

  1. We so appreciate your blog post. You’ll find hundreds of approaches we could put it to good use while having no effort with time and resources. Thank you very much with regard to helping make the post give light to many questions we have got before now.

  2. Will you mind generally if I mention a couple of your blogposts providing that I give you credit and even sources returning to your web sites? My web-site is in the similar market as your own and my users will profit from several of the help and advice your site offer in this article. Please be sure to let me know if it is okay for you. Kind regards!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com