Sutjeska u Pljevljima, Budućnost pod Goricom sa Iskrom, Mladost protiv Zete - Volim Podgoricu

Sutjeska u Pljevljima, Budućnost pod Goricom sa Iskrom, Mladost protiv Zete

Prve utakmice osmine finala Kupa Crne Gore u fudbalu igraju se danas.

Žrijeb je donio tri derbija. Branilac trofeja Sutjeska sastaće se sa Rudarom u Pljevljima, Mladost sa Zetom, a Budućnost sa Iskrom.

“Sutjeska brani trofej, zato imamo i dodatnu obavezu. Naš duel sa Rudarom vjerovatno je derbi osmine finala. Neće biti lako, ali idemo u Pljevlja po dobar rezultat pred revanš”, rekao je Nemanja Nedić, defanzivac Sutjeske.

Pljevljaci dolaze da (makar) ne prime gol…

“Cilj nam je da prođemo, što neće biti lako, jer Sutjeska u prvenstvu pokazuje koliko je dobar tim. Bitno je da ne primimo gol u prvom meču”, kazao je defanzivac Rudara Radule Živković.

Dva tima sastaće se u subotu u prvenstvu, i to u Nikšiću, što znači da će u narednih 14 dana tri puta odmjeriti snage.

Isti je slučaj sa ekipama Mladosti i Zete – igraće danas na Starom aerodromu u Kupu, a već za vikend čeka ih prvenstveni meč na Trešnjici.

“Izvukli smo teškog protivnika, jednog od najtežih, ali nama pripada uloga favorita i treba da je opravdamo već u prvom meču”, istakao je golman Mladosti Damir Ljuljanović.

Budućnost je već igrala sa Iskrom u prvenstvu – u 1. kolu pod Goricom slavila je sa 3:0.

“Taj rezultat je bio previsok, Iskra je pružila dobar otpor. Čeka nas jako neizvjestan dvomeč sa ekipom koja je pokazala da posjeduje kvalitet. Zato bi svaka pobjeda bez primljenog gola na našem stadionu bila dragocjena”, kazao je trener Budućnosti Dragan Kažić.

Među osam najboljih sigurno će ući tri niželigaša, s obzirom na to da se u drugom kolu sastaju Lovćen – Berane, Crvena stijena – Igalo i Otrant Olimpik – Ibar.

Parovi: Rudar – Sutjeska, Budućnost – Iskra, Mladost – Zeta, Lovćen – Berane, Grbalj – Bokelj, Dečić – Mornar, Crvena stijena – Igalo, Otrant Olimpik – Ibar.

Sve utakmice počinju u 15.30 časova, a revanši su 27. septembra.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com