FIFA rang lista: “Hrabri sokoli” napredovali za 15 pozicija! - Volim Podgoricu

FIFA rang lista: “Hrabri sokoli” napredovali za 15 pozicija!

Reprezentacija Crne Gore ostvarila je veliki napredak na rang listi Svjetske fudbalske federacije – na septembrskoj listi „sokoli“ zauzimaju 37. poziciju sa 749 osvojenih bodova, što je za 15 mjesta bolji plaman u odnosu na prethodni mjesec!

Pobjede u duelima sa Kazahstanom i Rumunijom donijele su izabranicima Ljubiše Tumbakovića novih 106 bodova, koji su bili dovoljni za povratak među najboljih 50 selekcija.

Početkom oktobra naš nacionalni tim očekuju odlučujuće borbe kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, sa selekcijama Danske i Poljske, što će ujedno biti nova prilika da se popravi plasman na listi najboljih svjetskih selekcija.

Danci su preskočili čak 20 pozicija u odnosu na prethodni mjesec i trenutno su na 26. mjestu FIFA rang liste, dok je Poljska „skliznula“ za jedno mjesto i trenutno je na šestoj poziciji.

Reprezentacija Crne Gore dočekuje Dansku 5. oktobra na Gradskom stadionu u Podgorici, dok će tri dana kasnije, 8. oktobra odigrati meč sa Poljskom na Nacionalnom stadionu u Varšavi.

Njemačka je na prvom mjestu zamijenila Brazil, dok se Portugal probio na treeću poziciju. U „top 10“ svjetskih selekcija nalaze se još Argentina, Belgija, Poljska, Švajcarska, Francuska, Čile i Kolumbija.

Analitika

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com