JU za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci obilježila devet godina rada - Volim Podgoricu

JU za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci obilježila devet godina rada

Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica u prostorijama Centra za tretman zavisnica na Kakrickoj gori prigodnim aktivnostima obilježila je devet godina postojanja i rada ustanove

Obraćajući se prisutnima direktor  Aleksandar Radinović istakao je da će i u narednom periodu Javna ustanova raditi na podizanju kvaliteta rada, kao i na jačanju multisektorske saradnje kako bi se kroz zajedničko djelovanje sa ostalim društvenim subjektima radilo na suzbijanju stigmatizacije ovog dijela populacije.

“Posebno nam je važno stručno usavršavanje članova stručnog tima koji neposredno rade sa klijentima, kako bi usluga koju pružamo bila kompletnija i profesionalnija. U tom smislu, ponosni smo što smo uspjeli da oformimo jedan profesionalan tim, koji vođeni entuzijazmom i pozitivnom energijom su maksimalno posvećeni radu sa našim klijentima”, istakao je Radinović.

Pored direktora Radinovića, prisutnima se obratio i sekretar Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje Ivan Terzić koji je naveo da je gradska uprava imala jasnu viziju, kako da se unaprijedi  kvalitet usluga koju pruža Javna ustanova, kako bi bili otvoreni za sve kojima je pomoć potrebna. “Kroz razvojnu politiku Glavnog grada zajedničnim snagama je omogućimo i ženskoj populaciji tretiranje problema kakav je bolest zavisnosti.Proizvod zajedničkog angažovanja je Centar za tretman zavisnica, do čijeg otvaranja žene u Crnoj Gori su bile diskriminisanje po pitanju tretiranja ovog problema, jer nisu imale mogućnost stacionarnog liječenja. Danas je Centar za tretman zavisnica je  pokazatelj uspješnog rada, pružanja kvalitetnih usluga i adekvatne pomoći i podrške”, zaključio je Terzić.

Povodom devetogodišnjice rada Javna ustanova je donirala Prihvatilištu za beskućnike klupu izrađenu od drveta, što je proizvod rada klijenata i klijentkinja u okviru kreativne i radno-okupacione terapije, dok je Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Glavnog grada Podgorica, donirano devet sadnica ukrasnog bilja, kao simbol devet godina našeg kvalitetnog i profesionalnog rada.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com