NAKON STRAVIČNE TRAGEDIJE: Majka se UTOPILA pred njihovim očima, DJECI neophodna pomoć! - Volim Podgoricu

NAKON STRAVIČNE TRAGEDIJE: Majka se UTOPILA pred njihovim očima, DJECI neophodna pomoć!

Prije mijesec dana se desila tragedija. Marija je trebala  da ide u četvrtak  sa majkom u Igalo . U nedelju  , nekoliko dana prije toga , moja supruga  je odvela  djecu na Krupac . Zla sudbina im je uzela majku  pred njihovim očima a meni veliki oslonac i podrsku.

Saopštenje Banke hrane prenosimo u cjelosti:

,,Ja samohrani otac Drago Lipovac iz Nikšića, pišem vam , jer se nemam više kome se  obratiti  za pomoć a nevolja mi je velika.

Moja prica nije ni malo  lijepa , ni srecna. Hvala što ćete je pročitati.

Imam dvoje maloljetne djece , Mariju od 9 godina i Marka od 12 godina.

Marija ima oboljenje kičme  i morala je da ide na operaciju .Školski drugovi u saradnji sa učiteljima su  prikupili novac za liječenje.
Prije mijesec dana se desila tragedija. Marija je trebala  da ide u četvrtak  sa majkom u Igalo . U nedelju  , nekoliko dana prije toga , moja supruga  je odvela  djecu na Krupac . Zla sudbina im je uzela majku  pred njihovim očima a meni veliki oslonac i podrsku.
Ostao sam  sam da se borim i izdrzavam  djecu , bez ikakvog primanja.
I to novca što  su  dobri ljudi  prikupili za  Marijino lijecenje dali smo  za sahranu.  Povrh svega, mi  smo  podstanari.
Zahvalan sam Banki  hrane i gospodji Marini koja je  po priči  majke Marijine drugarice saznala za nas i poslala nam pomoć koja nam je mnogo znacila za naredne dane.
Obraćao  sam se za pomoć u Centra  za socijalni rad u Nikšiću ali su mi  rekli da nemam pravo  na pomoć .
Rekli su mi da nasledstvo koju sam dijelio sa braćom ima vise od 2 hektara zemlje i ne mogu  zbog toga dobiti socijalnu pomoć.
Imanje je podijeljeno na četiri  dijela.  To je krš od koga  nema nikakvog prihoda.Rekao sam da bih se odrekao  mog dijela zbog socjalne pomoći  , da sam u velikoj muci i molim za pomoć.  Njihov  odgovor je  bio da moram da čekam  3 godine pa da ostvarim pravo na socijalnu pomoć.
Molio sam   Ih da barem  djeci daju dječiji dodatak .
Odgovor  u centru je , da ko ove godine preda  dokumenta nema pravo da ga dobije u istoj.
Znaci ja nemam pravo ni na šta ? Kako da preživimo , pitam se? Šta da radim?
Radio sam 20 godina u Metalcu dok nije otišao pod stečaj .Do prije dvije godine radiio sam u Reciklažnom  centru na Kapinim , polju 10 godina.Proglašen sam tehnološkim viškom i ostao bez posla.Od tada nemam posao .
Radio bih bilo koji posao ,  pa molim ako ima neko  saznanje da je potreban radnik da me kontaktira.
Molim  gradonačelnika Nikšića da nam Opština obezbijedi smještaj  zbog uslova u kojima se nalazimo ja i djeca.
U saznanju sam da imaju dvije slobodne  barake , pod Trebjesom gdje niko ne živi .  Kada bi nam dali da stanujemo tamo ,  novac za stanarinu bih koristio da prehranim djecu .
Molim ljude dobre volje koji su u mogucnosti da mi pomognu u odjeći,  obući (Marko 40 ,Marija 32 ,Drago 43)
u  zimskoj garderobi i drvima za zimu .
Žiro račun za pomoć porodici Lipovac je kod CKB broj 510091195926002076na ime Drago Lipovac
Unaprijed  se zahvaljujem svim dobrim ljudima na pomoći.”
Svi koji mogu i žele  pomoći porodici Lipovac mogu od Banke hrane doboti kontakt oca Draga, putem e- maila [email protected]Mob tel  +382 69 495 680 , ili u inboxu na fb stranici https://www.facebook.com/banka.hrane/?ref=hl

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com