NAKON VELIKE PORODIČNE TRAGEDIJE: Porodici dodijeljen smještaj, OTAC ODBIO zbog ,,loših uslova” - Volim Podgoricu

NAKON VELIKE PORODIČNE TRAGEDIJE: Porodici dodijeljen smještaj, OTAC ODBIO zbog ,,loših uslova”

Centar za socijalni rad iz Nikšića dodijelio je materijalno obezbjeđenje porodice i smještaj samohranom ocu iz Nikšića Dragu Lipovcu i njegovoj djeci – Mariji, koja ima devet godina i tri godine starijem Marku. Kako su “Vijestima“ kazali iz Centra za socijalni rad riječ je o spratu kuće koja se nalazi u Dragovoj Luci.

„Iz Socijalnog su me zvali da kažu da rade na materijalnom obezbjeđenju porodice i da postoji kuća u gradu koju bi mogli da adaptariju i gdje bismo mi mogli da stanujemo, treba da pogledamo tu kuću. Zaista su me obradovali i nadam se da će život mojoj djeci i meni biti lakši“, kazao je Lipovac „Vijestima“.

Nakon što je vidio kuću, Lipovac je od iste odustao.

“Kuća je puna vlage i ne znam ko bi tu mogao da živi. Nalazi se blizu groblja, a djeca su, zbog smrti majke, dovoljno istraumirana, tako da ne želim da im priuštim dodatnu traumu. Radije bih razapeo šator”, kazao je Lipovac.

Iz Socijalnog su kazali da je riječ o kući koja ima 90 metara kvadratnih, koja se nalazi 100 metara od stadiona i da je u dobrom stanju.

“Zaista nam je žao zbog djece što je Lipovac odbio ponuđenu kuću”, kazali su iz Socijalnog.

Prije mjesec dana njegova supruga se utopila na jezeru Krupac, a djeca su sve to vidjela.

„Zla sudbina im je uzela majku pred njihovim očima, a meni veliki oslonac i podršku. Ostao sam da se borim sam i izdržavam djecu bez ikakvih primanja“, kazao je Lipovac.

Marija, koja ima hipotoniju, je trebalo da ide na operaciju i novac su prikupili njeni školski drugovi u saradnji sa učiteljima, ali je on dat za sahranu Marijine majke.

Banka hrana im je uručila pomoć, a Drago se za pomoć obratio Centru za socijalni rad gdje mu je rečeno da nema pravo na pomoć, jer nasljedstvo koje je dijelio sa braćom ima više od dva hektara zemlje.

„To je krš od koga nema nikakvog prihoda. Rekao sam da bih se odrekao mog dijela zbog socjalne pomoći, da sam u velikoj muci i da molim za pomoć”, kazao je Lipovac koji je dvadeset godina radio u nikšićkom Metalcu.

Kada je firma otišla pod stečaj, zaposlio se u Reciklažnom centru na Kapinom Polju, gdje je radio do prije dvije godine kada je proglašen tehnološkim viškom i od tada je bez posla.

Žiro račun za pomoć porodici Lipovac je kod Crnogorske komercijalne banke, broj:

510091195926002076 na ime Drago Lipovac 

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com