PzP PG: Ukoliko opozicija ne pokaže interesovanje za aktivnosti, razmotriti povratak u Parlament - Volim Podgoricu

PzP PG: Ukoliko opozicija ne pokaže interesovanje za aktivnosti, razmotriti povratak u Parlament

Podgorički odbor Pokreta za promjene (PzP) je razočaran stepenom nesolidarnosti ostatka opozicije i izostanka želje za zajedničkim djelovanjem u cilju postizanja uslova za fer i slobodne izbore, saopšteno je danas iz tog odbora.

U saopštenju se dodaje da je aktuelna politička situacija u Crnoj Gori bila jedna od tema koje je razmatrao Odbor Glavnog grada PzP.

“Pasivan bojkot sam po sebi pokazao se nedovoljan za ostvarivanje tog cilja, te je neophodno zauzeti neku proaktivniju poziciju, a ukoliko kolege iz opozicije ne pokažu interesovanje za te aktivnosti, da bez iakve obaveze prema njima, treba razmotriti i opciju povratka u Parlament, obzirom na surove medijske manipulacije i blokadu kojima smo već duže vrijeme kao politički subjekt izloženi”, navodi se u saopštenju PzP Podgorica.

U saopštenju se dodaje da su članovi odbora iskazali odlučnost da istraju u ovoj teškoj borbi za smjenu korumpiranog i kriminalizovanog režima sa DPS na čelu, koji kako kažu ne bira sredstva u borbi sa PzP, kao oponentom sa kojim nema dilova i kompromisa.

“Odbor je čvrsto stao uz svoje progonjene lidere i svoje partijske kolega, poltičke zatvorenike Dejana Vujisića i Željka Šćepanovića, koji su žrtve klasično politički montiranih procesa u režiji vrha vlasti koji iz nemoći i bijesa poseže za udbaškim metodama iz ‘48. Odbor PzP Glavnog grada usvojio je konkretan plan aktivnosti koje će u narednom periodu realizovati kroz društveno odgovoran angažman svojih članova, a sve u cilju dovanja humanijeg i ljepšeg lica Podgorici”, zaključuje se u saopštenju.

PzP je članica Demokratskog fronta.

Crnogorska opozicija ne učestvuje u radu Skupštine Crne Gore.

Demokratski front, Demokrate, Socijaldemokratska partija, Demos, Socijalistička narodna partija i Građanski pokret URA su u novembru prošle godine postigli saglasnost da svih 39 poslanika bojkotuje sjednice Skupštine Crne Gore.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com