VEČERAS SPEKTATAKL: Uzdamo se u meteorologe, PODGORIČANI nas uvijek poštuju… - Volim Podgoricu

VEČERAS SPEKTATAKL: Uzdamo se u meteorologe, PODGORIČANI nas uvijek poštuju…

Muzički dio sedmog dana Festivala internacionalnog alternativnog teatra FIAT 2017. večeras (22 časa) će u dvorištu Kuslevove kuće obilježiti koncert sastava Autogeni trening, koji je zbog vremenskih neprilika odgođen minulog petka.

“Dragi FIAT-ovci, koncert Autogenog treninga planiran za 23 časa u dvorištu Kuslevove kuće je otkazan zbog najavljene kiše. Žao nam je zbog ove situacije, ali kiša je van naše kontrole”, ovako je, između ostalog, glasilo saopštenje organizatora FIAT-a minulog petka, a kasnije se ispostavilo da je prognoza zakazala jer kiše uopšte nije bilo te večeri. Ono što nije zakazalo jeste obećanje čelnika FIAT-a da će se potruditi kako bi koncert “uklopili” u neki drugi dan festivala, pa je tako Autogeni uvršten u večerašnji program. Cijena ulaznice za koncert je euro i to u zamjenu za FIAT bedž. Lider podgoričko-nikšićkog sastava Dino Kapetanović žali zbog pogrešne procjene minule sedmice i uzda se u optimističe najave meterologa, po kojima će kiša večeras zaobići glavni grad u vrijeme koncerta. Ipak, ukoliko kojim slučajem nebo ne posluša organizatore, muzičare i goste Autogeni ima spreman plan.

“Da, omela nas je kiša koje zapravo nije ni bilo na kraju. Sada smo vidjeli na nekim sajtovima da je večeras neće biti, pa se nadam da su ovog puta u pravu. Ako ne budu i ukoliko bude tehnički izvodljivo, jer se uvijek treba pripremiti za kišu, što se nas tiče možemo da sviramo i po kiši. Ali moraš imati krov nad glavom inače ode sva oprema dođavola”, cijeni Kapetanović za Dnevne novine.

STANDARDAN REPERTOAR OSVJEŽEN NOVIM PJESMAMA

Poslije višemjesečne pauze, Autogeni je sredinom godine domaćoj publici na nekoliko svirki predstavio novog člana i najavio nove poduhvate.

Bubnjar Miloš Mićunović zauzeo je mjesto odsutnog Bojana Bojanića, pridružio se Kapetanoviću (gitara i vokal) i Veljku Vučuroviću (bas), a o uigranosti aktuelne postave dovoljno govore aplauzi tokom i poslije svirki koje je Autogeni zabilježio u podgoričkom kafiću “Berlin”, zatim i na nikšićkom Bedemu…

“Prezadovoljan sam kako se Miloš uklopio. Večerašnji koncert još jedna je prilika da se ljudi uvjere u to što ste pomenuli”, nastavlja Kapetanović, uz napomenu da Miloš neće biti jedini novitet Autogenog za Podgoričane odgovor se krije u listi pjesama koje će se naći na repertoaru.

“Sviraćemo standardan repertoar, kojim odavno lijepo komuniciramo sa publikom. Takođe, biće tu i nekoliko novih stvari sa predstojećeg albuma. Nećemo puno novih svirati jer čekamo zvanična izdanja i spotove. Nije da nam je dosadilo da sviramo stare pjesme nego smo uvijek izbacivali nešto novo i uživo predstavljali čak i neobjavljeno. Potrebno nam je da to radimo i dalje”, ističe Kapetanović.

PRATE NAS I MLADI I STARI

Premda nijesu rijetki oni koji kritikuju Podgoričane i navode da bi morali aktivnije posjećivati koncerte alternativnih sastava, po ugledu na, recimo, komšije iz Nikšića, ljetnjeg crnogorskog festivalskog centra, Kapetanović tvrdi da su njegova iskustva u prošlosti pozitivna, pa stoga očekuje sličan epilog i večeras.

“Nemam to iskustvo kada su u pitanju svirke Autogenog treninga u Podgorici. Podgoričani su uvijek poštovali Autogeni, baš kao i Nikšićani. Uvijek je tu starija i bogu hvala neka mlađa ekipa koja to prati. Uvijek smo dobro prolazili, baš kao i u Nikšiću”, zaključuje vođa Autogenog treninga.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com