BRAVO, AJKULICE! Crna Gora u finalu Evropskog prvenstva! - Volim Podgoricu

BRAVO, AJKULICE! Crna Gora u finalu Evropskog prvenstva!

Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore plasirala se u finale Evropskog prvenstva na Malti! Izabranici Miodraga Mirovića su do fenomenalnog rezultata stigli nakon pobjede nad Rusijom od 8:7. Naša selekcija će u finalu igrati u nedjelju sa Španijom od 19 sati i 30 minuta.
Poveli smo preko Perkovića, Rusi su do sredine dionice preokrenuli a izjednačenje Crnoj Gori donio je Gardašević, što je bio i rezultat nakon prve četvrtine. Rusi su ponovo stigli u vođstvo ali je Perković do poluvremena pogodio za 3:3.

Vučurović je na sredini treće dionice donio vođstvo našoj selekciji, ali su Rusi opet preokrenuli i na kraći odmor otišli sa vođstvom od 5:4. Radović je pogodio za novo izjednačenje, Drašković pa opet Radović bili precizni za vođstvo od 7:6, da bi Serebrenjikov izjednačio na tri minuta do kraja. Veliku pobjedu Crnoj Gori i veliko finale donio je Radović sa peterca.

”Sve čestitke igračima, i stručnom štabu, napravili smo nevjerovatan rezultat. Kao što sam rekao pred ovaj meč, cilj je bio četvrtfinale, a prolaskom meču četiri najbolja tima Evrope već smo napravili ogroman uspjeh. Ovo je nagrada za veliki rad i trud tokom cijelog ljeta, prevazišli smo sve probleme, disali smo kao jedno, i uz veliku borbu u bazenu došli do fenomenalnog rezultata. Medalja je tu, imali smo dva izuzetno teška duela, umorni smo, ali sam siguran da će ovi momci i u finalu dati sve od sebe da se okite najsjajnijim odličjem. Zaslužili su”, kazao je nakon meča trener Miodrag Mirović.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Radović sa tri gola, Perković je postigao dva, a po jedan Drašković, Vučurović i Gardašević. Kod Rusa istakao se Pelik sa dva gola.

Izvor:reprezentacia.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com