Učenici iz Nikšića likovnim radionicama obilježili Evropsku nedjelju mobilnosti - Volim Podgoricu

Učenici iz Nikšića likovnim radionicama obilježili Evropsku nedjelju mobilnosti

Članovi likovnih sekcija osnovnih škola „Ratko Žarić“, „Braća Ribar“ i „Olga Golović“ i mališani iz JPU „Dragan Kovačević“ su likovnim radionicama obilježili „Evropsku nedjelju mobilnosti”.

“Na ovaj način skreće se pažnja građanima na alternativne i ekološke vidove prevoza i kretanja. Moto ovogodišnje akcije je ’Čista, zajednička i inteligentna mobilnost’, a građani se ohrabruju da razmisle o optimalnom načinu kretanja i promjeni navika svakodnevnog korišćenja automobila“ kazala je Milijana Kovač iz opštinske Službe menadžera koja je po sedmi put organizovala obilježavanje “Evropska nedjelje mobilnosti” u saradnji sa UNDP-i kancelarijom u Crnoj Gori.

Na platou ispred Robne kuće učenici pomenutih osnovnih škola su oslikali ovogodišnji znak „Evropske nedjelje mobilnosti” dok su mališani iz vrtića izložili radove na temu “Izaberi, kombinuj, promijeni”. Organizovana je i kraća biciklistička vožnja kako bi se građanima i na taj način skrenula pažnja na alternativne vidove prevoza.

Evropska nedelja mobilnosti je godišnja kampanja održive urbane mobilnosti, koja se održava svake godine u periodu od 16. do 22. septembra sa ciljem da podstiče lokalne uprave širom Evrope da uvode i promovišu mjere održivog saobraćaja i da ponude građanima alternative upotrebi automobila.

Vijesti

2 komentara

  1. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything similar to this prior to. So nice to locate somebody with many original applying for grants this subject. realy appreciation for starting this up. this site can be something that is needed on the internet, a person after a little originality. beneficial project for bringing something totally new to your net!

  2. I should say also believe that mesothelioma is a exceptional form of melanoma that is usually found in all those previously exposed to asbestos. Cancerous cells form while in the mesothelium, which is a protecting lining that covers most of the body’s organs. These cells ordinarily form from the lining on the lungs, abdominal area, or the sac that encircles the heart. Thanks for sharing your ideas.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com