Festival svjetlosti u Kotoru 22. i 23. septembra - Volim Podgoricu

Festival svjetlosti u Kotoru 22. i 23. septembra

Gradska galerija Kotor priprema za 22. i 23 septembar jednu potpuno novu likovnu manifestaciju koja nosi naziv Festival svjetlosti ,,Zasjaće palaci’’.

“Svjesni činjenice da se, ne samo kod nas, postepeno runi nekada brojna likovna publika, odlučili smo da izađemo iz prostora Galerije i podsjetimo Kotorane i goste zbog čega su nekada u većem broju voljeli da posjećuju likovne manifestacije, kao i na to koliko likovna umjetnost može samo oplemeniti njihove živote. Stoga smo i osmislili Festival svjetlosti ,,Zasjaće palaci’’, kao svojevrsne likovne izložbe na otvorenom.
Naime, u okviru Festivala zainteresovana publika će moći da uživa u petnaestominutnim samostalnim audio-vizuelnim prezentacijama 18 akademskih likovnih umjetnika, koje će se projektovati na fasade zgrada i to na Pjaci od kina, Pjaci sv. Luke i Pjaci sv. Tripuna. Festival će biti realizovan na slijedeći način: u toku dvije večeri trajanja prvog Festivala svjetlosti, na pomenutim lokacijama, biće projektovane po 3 do 4 samostalne audio-vizuelne prezentacije umjetnika, nakon čega će se još dva puta reprizirati. Dakle, svi zainteresovani posjetioci će moći da pogledaju kompletan program, prelazeći sa jednog trga na drugi, bez žurbe i strepnje da će nešto propustiti i bez unaprijed određenog i obavezujućeg redoslijeda. Autor svih audio-vizuelnih prezentacija je Dušan Vuleković”, navodi se u saopštenju.

PROGRAM I FESTIVALA SVJETLOSTI

PETAK, 22. SEPTEMBAR
(Veče posvećeno akademskim umjetnicima iz Kotora)

PJACA OD KINA
Milodarka Milatović Stamatović
Jovana Pestorić
Romana Pehar i
Željka Jovićević

PJACA SV. LUKE
Andreja Prokopijević
Lana Bokan
Milica Golubović

PJACA SV. TRIPUNA
Daliborka Kordić
Zoran Petrušić
Dušica Ivetić

SUBOTA, 23. SEPTEMBAR

PJACA OD KINA
Repriza cjelokupnog programa prve večeri – Kotorski likovni umjetnici

PJACA SV. LUKE
Marija Tošković
Vojislav Vojo Kilibarda
Radovan Vukasović
Marina Cvetanovska

PJACA SV. TRIPUNA
Peđa Đaković
Draško Dragaš
Vaso Nikčević
Vladislav Patrić

Prvi Festival svjetlosti ,,Zasjaće palaci’’ održaće se na Pjaci od kina, Pjaci sv. Luke i Pjaci sv. Tripuna u Kotoru 22. i 23. septembra, sa početkom u 20 sati.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com