Gradi se prvi hotel sa pet zvijezdica u CG - Volim Podgoricu

Gradi se prvi hotel sa pet zvijezdica u CG

Izgradnja prvog hotela sa pet zvjezdica u Budvi počeće 15. oktobra, nakon što je podgorička kompanija “S&I Invest” dobila građevinsku dozvolu za gradnju na Slovenskoj plaži, 200 metara od Starog grada.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) izdalo je dozvolu za gradnju luksuznog hotela “Falcons” (sokoli), kompaniji vlasnika Sergeja Šćepanovića koji predstavlja građevinske biznismene iz Budve…

“Vijestima” je u kompaniji juče potvrđeno da će 15. oktobra započeti zemljani radovi i da je investicija vrijedna 35 miliona eura.

Navode da će grube građevinske radove izvoditi podgorička kompanija “Bemax” i da je rok za završetak hotela 36 radnih mjeseci.

Investitori tvrde da su već počeli pregovore sa nekoliko inostranih hotelskih lanaca, navodno zainteresovanih da upravljaju hotelom sa 250 soba.

Prema istim navodima, u hotelu će biti zaposleno 200 ljudi.

Punu deceniju nakon izgradnje hotela “Splendid“ sa pet zvjezdica, najavljena je izgradnja velikog hotelskog kompleksa tog nivoa na primorju.

Ministar Pavle Radulović dozvolio je investitoru gradnju hotela ukupne bruto-građevinske površine 20.652 kvadrata, raspoređenih u tri višespratna bloka.

U građevinskoj dozvoli u koju su “Vijesti“ imale uvid, piše da se luksuzni kompleks sastoji od pet odvojenih funkcionalnih cjelina.

“Blok A je spratnosti prizemlje i sedam spratova, ukupne površine 3.080 kvadrata, blok B imaće devet spratova i površinu od 5.185, dok će blok C imati 13 spratova i površinu od 12.386 kvadrata. Sva tri bloka imaće podzemne garaže, tehničke i servisne prostore smještene u dvije podzemne etaže, dok će poseban dio biti magacinski prostor. Ukupna površina podzemnih etaža je 9.226 kvadrata“.

Predviđeno je da u prizemlju bude mnoštvo elitnih lokala.

Recepcija će biti na prvom nivou, a nekoliko restorana na prvom spratu, kao i kongresni centar sa tri velike sale.

“Ono što čini reprezentativnost hotela je njegov centralni hol sa međuholskim prostorom od osam spratova. Hol izgleda vrlo atraktivno i moćno i stvara atmosferu elitnog hotela sa pet zvjezdica”, kazao je arhitekta, akademik Branislav Mitrović – profesor beogradskog Arhitektonskog fakulteta koji sa arhitekticom Jelenom Kuzmanović potpisuje idejni projekat.

Mitrović navodi da su ispoštovani veoma zahtjevni standardi kada je riječ o komfornosti soba.

“Koje će imati oko 35 do 40 kvadrata. Širina soba je urađena po američkim standardima”.

Boje i forme Mediterana 

Mitrović kaže da je namjera da “Falcons” bude novi zaštitni znak Budve.

“Nama je bila ideja da napravimo objekat koji bi po svojoj arhitektonici, teksturi, ambijentu i onome što donosi bio makar mali korak u drugom pravcu. Neću da kažem ni boljem, ni gorem, vjerujemo da je na boljem. Imate cijelu izgrađenost Budve u jednoj drugoj dimenziji. Naša ideja je bila da uvedemo, možda bar jednu drugačiju arhitektonsku sliku u prostor Budve. Jer do sada izvedeni objekti u Budvi su uglavnom objekti arhitektura stakla, arhitektura visokih objekata. Budva je mediteranski grad i mi smo ovim hotelom pokušali da, uvodeći neku bjelinu, neke horizontale sa sjenkama, presiječemo taj jedan visinski gabarit i pokušamo da uvedemo nešto što bi nosilo boju i formu  Mediterana ”, rekao je on.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com