Janović: Zlatnim kadetima 20 hiljada eura i državne stipendije - Volim Podgoricu

Janović: Zlatnim kadetima 20 hiljada eura i državne stipendije

Zlatni crnogorski vaterpolo kadeti dobiće od države 20 hiljada eura, kao nagradu za osvajanje najsjajnijeg odličja na Evropskom prvenstvu na Malti, rekao je ministar sporta Nikola Janović. Dugogodišnji vaterpolista najavio je i spuštanje granice za nacionalne penzije naših sportista sa 40 na 35 godina.

Pored ove nagrade ministar sporta najavio je još neke olakšice za naše talentovane sportiste.

“Premija od 20 hiljada eura je zbog medalje koja nema samo međunarodni, već i istorijski značaj za Crnu Goru. Vizija Ministarstva sporta je da novim Zakonom o sportu nakon rezultata poput ovog naši šampioni primaju državnu stipendiju, a predložićemo i da budete oslobođeni klupskih članarina, kao i da tokom sportske karijere imate benificirani radni staž i predložiti da se umjesto sa 40 nacionalne penzije dobijaju sa 35 godina. Vaše je da svaki sljedeći ispit položite kao i ovaj na Malti, sa čistom desetkom. Ovom prilikom vam odajem veliku čast i poštovanje jer ste najtrofejniji crnogorski sport pozlatili još jednom sjajnom medaljom, a našu zemlju ustoličili na vrh Evrope i vratili je u društvo najvećih vaterpolo sila”, rekao je Janović.

Uspjeh na Malti potvrda je da Crna Gora ima sjajnu budućnost u vaterpolo sportu i da će nova generacija krenuti njegovim i stopama Ivovića, Gojkovića, Jokića, Šćepanovića…

“Ako su “ajkule” u liku naših bivših šampiona bili sinonim zlatne prošlosti, vi ste najava zlatne budućnosti. Sve ovo govorim sa osjećanjem velikog ponosa jer stojim pred vama, našim nasljednicima – vi ste dječaci šampionskog gena. Niste samo osvojili prvenstvo, već i srce svakog građanina Crne Gore”, poručio je Janović.

Tvorac velikog trijumfa, selektor Miodrag Mirović zahvalio se ministru Janoviću, selektoru najboljeg tima Vladimiru Gojkoviću, ali i istako da je ovo prije svega pobjeda ekipe koja je bila u bazenu.

“Ovi momci najbolje znaju kako se sada osjećaju. Najponosniji sam na činjenicu da smo Crnu Goru predstavili na najbolji mogući način u svim segmentima, ali bi pažnju trebalo usmjeriti na igrače koji su iznijeli najveći teret na šampionatu”, istakao je Mirović.

Vođa tima u bazenu, kapiten Miroslav Perković nije krio oduševljenje što je njega i saigrače dočekao bivši vaterpolista, a sada minista sporta Nikola Janović.

“Velika je čast biti ovdje u ulozi kapitena reprezentacije. Hvala ministru Janoviću, a čast je imati mogućnost da se obratite ikoni ovog sporta i čovjeku koji je bio idol generacijama vaterpolista”, kazao je Perković.

Crna Gora je najbolje partije na Evropskom prvenstvu pružilia kada je bilo najpotrebnije, u nokaut fazi, kada su redom padali Italija, Rusija i na kraju u finalu Španija poslije peteraca.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com