Vujanović „snažno“ zamjerio Sjevernoj Koreji zbog nuklearnog oružja - Volim Podgoricu

Vujanović „snažno“ zamjerio Sjevernoj Koreji zbog nuklearnog oružja

Crna Gora se uvijek ponosila svojom ratničkom tradicijom, no čini se da se predsjednikFilip Vujanović ipak malo zanio starom slavom kada je danas uputio „snažnu“ poruku Sjevernoj Koreji.

Naime, on je „snažno osudio“ testiranje nuklearnog oružja Sjeverne Koreje, čime se, kako je izjavio, krše međunarodne obaveze utvrđene rezolucijama Savjeta bezbjednosti i stvara ozbiljna prijetnja globalnom miru i bezbjednosti.

Činjenično stanje „snage“ sa čije je pozicije Vujanović uputio ovu izjavu jeste oko dvije hiljade aktivnih vojnika u cijeloj državi.

Pritom, ističemo da se ovaj broj, po odluci ministra odbrane Predraga Boškovića, smanjio za 30. Sindikat Vojske (SOVCG) organizovao je zbog toga proteste u glavnom gradu, navodeći da nije realno da ministar tvrdi da je borbena gotovost vojske povećana za 18 odsto, ako se ima u vidu smanjenje broja vojnika.

Ministar se do sada nije obazirao na tvrdnje SOVCG, navodeći da „zaista nema vremena da se bavi pojedinačnim nezadovoljstvima“. Njegov stav potvrđuje i današnja izjava predsjednika Vujanovića, koji je iz sjedišta Ujedinjenih nacija, na Generalnoj debati 72. zasijedanja Generalne skupštine, „snažno“ zamjerio nuklearnoj sili Sjevernoj Koreji.

 (IN4S)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com