Bajčetić: Nigdje se ne kaže da Nuhodžićev sin ima pravo na obezbjeđenje - Volim Podgoricu

Bajčetić: Nigdje se ne kaže da Nuhodžićev sin ima pravo na obezbjeđenje

,,Prema našim pouzdanim informacijama, a u koje smo se tokom avgusta mjeseca i lično uvjerili, sina ministra unutrašnjih poslova u budvankoj diskoteci ,,Trokadero” obezbjeđivali su pripadnici Uprave policije, koji su ga takođe vozili u službenom vozilu”, saopštio je član predsjedništva PZP-a Nikola Bajčetić.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

,,Povodom saopštenja za javnost od 13.08.2017. a koje se tiče obezbjeđivanja djece visokih državnih funkcionera od strane pripadnika MUP-a Uprave policije, dobili smo odgovor na dopis koji je uputio lider PzP i poslanik u Skupštini CG Nebojša Medojević.

 

U Dopisu koji potpisuje direktor UP Slavko Stojanović, navodi se da shodno članu 10, Vlada može na predlog MUP-a da odredi zaštitu drugih ličnosti, prostora i objekata ako na to ukazuje bezbjednosna procjena, pa je tako određeno da Uprava policije vrši obezbjeđenje  člana porodice VDT-a Ivice Stankovića, člana porodice GST-a Milivoja Katnića, kao i člana “štićenog lica po Odluci Vlade CG, MIla Đukanovića” . Pored ove odluke, Uprava policije je u obavezi da primjenjuje mjere zaštite lične bezbjednosti samo još za članove uže porodice predsjednika Crne Gore, predsjednika Vlade Crne Gore kao i predsjednika Skupštine Crne Gore.

 

U dopisu direktora Uprave policije, nidje nije navedeno da članovi uže porodice ministra unutrašnjih poslova imaju pravo na mjere zaštite lične bezbjednosti. Prema našim pouzdanim informacijama, a u koje smo se tokom avgusta mjeseca i lično uvjerili, sina ministra unutrašnjih poslova u budvankoj diskoteci “Trokadero” obezbjeđivali su pripadnici Uprave policije, koji su ga takođe vozili u službenom vozilu. Pitanje postavljamo iz razloga jer smo dužni da znamo kao građani ko se o trošku države bahati i na čiji račun? I ako je tome nekome ugrožena bezbjednost, zašto MUP to nije definisao posebnom odlukom?

 

U dopisu je navedeno i da se posebnom odlukom Vlade CG obezbjeđuju i članovi porodice predsjednika Košarkaškog saveza CG Mila Đukanovića, koji se naziva štićenom ličnošću. Ako uzmemo u obzir bezbjedonosno stanje u CG, sve češće obračune kriminalnih klanova, te veliki broj žrtava i nerasvijetljenih ubistava, postavlja se pitanje, zašto Vlada posebnom odlukom ne odredi mjere lične zaštite bezbjednosti i ovim ljudima koji svakodnevno pune rubrike crne hronike i koje iz MUP-a nazivaju bezbjednosno interesantnim licima? Ukoliko MUP posjeduje saznanja da su pojedinim članovima kriminalnih grupa životi ugroženi, onda bi svako od njih trebao da ima određene mjere lične zaštite, baš kao što to po posebnoj odluci Vlade imaju članovi uže porodice predsjednika Košarkaškog saveza CG, M.Đ. kao i isti.

 

Podsjetićemo i to da je ova Vlada, od početka svog mandata, donijela niz nepopularnih odluka, a u cilju navodnih mjera štednje, dje se udara direktno po džepu onog sloja građana koji već odavno žive na ivici siromaštva i kojima nije prijatno kada gledaju djecu Đukanovića, Nuhodžića i Stankovića po elitnim klubovima u Budvi tokom ljetnje sezone sa policijskom pratnjom. No, za nas u DF-u to ne predstavlja neko čuđenje, iz razloga što smo se već odavno uvjerili u maćehinski odnos ovog režima prema svojim građanima. Jedino su dobri „domaćini“ kada se radi o vlastitom interesu njih nekolicine iz samog vrha, zato novca u budžetu ne fali za gorivo, obezbjeđenje, putovanja i luksuzne automobile. ”

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com