Kim oštro odgovirio Trampu: “Poremećena senilna budalo” - Volim Podgoricu

Kim oštro odgovirio Trampu: “Poremećena senilna budalo”

Sjeverna Koreja bi mogla testirati razorno nuklearno oružje iznad Tihog okeana kao odgovor na prijetnje američkog predsjednika Donalda Trampa.

Upozorio je to sjevernokorejski ministar vanjskih poslova, nakon što je Kim Jong-un zaprijetio Trampu nazvavši ga “poremećenom senilnom budalom”.

Ri Yong-ho se obratio novinarima u Njujorku kratko nakon što je sjevernokorejski vođa u dosad nezabilježenom obraćanju na televiziji Trampa optužio da je “poremećen” i zaprijetio da će skupo platiti za svoje prijetnje, javlja CNN.

Ri je izjavio da bi Sjeverna Koreja mogla razmotriti testiranje hidrogenske bombe nezapamćene snage iznad Tihog okeana.

On je novinarima kazao da ne zna šta tačno Kim misli o tome.

Kako izvještava Rojters, Kim nije precizirao kakve će mjere poduzeti protiv Sjedinjenih Američkih Država ili Trampa.

“Ja ću svakako i definitivno ukrotiti vatrom poremećenu senilnu američku budalu”, rekao je Kim u saopštenju koje je prenijela državna novinska agencija KCNA.

Ova oštra retorika Pjongjanga uslijedila je nakon što je Tramp u govoru na Generalnoj skupštini UN-a zaprijetio da će “potpuno uništiti” Sjevernu Koreju.

Tramp nije ostao dužan Kimu, napisavši na Tviteru: “Sjevernokorejski Kim Jong-un, koji je očito ludak kojem ne smeta da ubija ili izgladnjuje vlastiti narod, biće testiran kao nikada prije!”

 (Radio Sarajevo)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com