Tragedija koja je potresla je cijeli region: Djed stradale djevojčice bio pripit? - Volim Podgoricu

Tragedija koja je potresla je cijeli region: Djed stradale djevojčice bio pripit?

Hitna pomoć je stigla brzo, ali, nažalost, djevojčici nije bilo spasa…

Tragedija koja je potresla cijelu Srbiju, kada je traktor usmrtio osmogodišnju M.M., po prvim rezultatima istrage desila se, jer je Radomir Marković (71) bio pod dejstvom alkohola – nezvanično saznaju “Novosti”. Naime, nesreća se dogodila u selu Vujetinci kod Čačka u sredu oko 14 časova, a djevojčica se nalazila u prikolici traktora u trenutku kada se on prevrnuo, nakon što je Radomir izgubio kontrolu nad vozilom i sletio sa puta.

Porodica Marković u selu Vujetinci kod Čačka od prekjuče je zavijena u crno. Posle nesreće, tužilac je obavio uviđaj, i po svemu sudeći, po službenoj dužnosti će podneti krivičnu prijavu protiv Radomira, i to za teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja. Naime, utvrđeno je da je Radomir imao 0,65 promila alkohola u krvi.

Sve se, saznajemo, dogodilo kada je djevojčica trebalo da se iz škole u centru Vujetinaca vrati kući, udaljenoj nekoliko kilometara od škole. Ona je na stajalištu čekala autobus, međutim, on se pokvario. Nedugo potom naišao je njen djeda Radomir vozeći traktor. On je bio u seoskoj prodavnici i povezao ju je kući.

– Neki pričaju da je djevojčica sjedjela u prikolici, dok drugi kažu da je bila na blatobranu traktorskog točka. Radomir je na jednoj krivini izgubio kontrolu nad vozilom, pa su sljeteli s puta. Zakucao se u hrast i potom se prevrnuo – ispričao je mještanin ovog sela za “Novosti”.

U Vujetince je ubrzo stigla Hitna pomoć, ali, nažalost, djevojčici nije bilo spasa. Radomir je takođe zadobio povrede, a pretpostavlja se da mu se u momentu slošilo i da je zbog toga izgubio kontrolu nad vozilom. On se, nakon što se osvjestio posle udesa, ničega ne sjeća.

MEZIMICA PORODICE

Djevojčica M. M. je, inače, kao jedinica živjela sa roditeljima, Milovanom i Slađanom, u zajedničkom domaćinstvu sa babom i djedom i stricom, koji nema djece. Bila je odličan đak, mezimica familije Marković.

– Svi smo u očaju. Ne možemo da vjerujemo šta se dogodilo. Radomir je u šoku, niti šta progovara, niti zna gdje se nalazi… Milovan i Slađana nemaju nikakve utjehe… Teško je – rekao je Markovićev rođak.

(Telegraf.rs/Novosti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com