Vinska fešta poklon građanima Podgorice - Volim Podgoricu

Vinska fešta poklon građanima Podgorice

Povodom završetka berbe grožđa na Ćemovskom polju, kompanija „13 Jul Plantaže“, u saradnji sa Glavnim gradom i Turističkom organizacijom Podgorice, organizovali su manifestaciju „Dani berbe 2017“ i, na taj način,  zajedno sa našim sugrađanima obilježili kraj još jedne uspješne berbe.

“Večeras sam ovdje da ztajedno sa mojim sugrađanima proslavim uspješnu berbu koju je realizovala kompanija „Plantaže“. Kao što znate, mi smo mala, ali država velikih vina. O vinu i o Crnoj Gori govori vjekovima se, još od rimskih vremena, a Podgorica je glavni grad koji ima najveći vinograd u Evropi. To je nešto čime se mi ponosimno, to je naš brend, ali ono što je večeras zaista za ponos svih nas je što smo zajedno sa Plantažama i našim građanima orgaizovali ovu manifesraciju. Ovo je naš poklon građanima i ono što bih želio da se desi u budućnosti je da ova manifestacija poprimi tradicionalni i regionalni karakter“, istakao je gradonačelnik Stijepović.

On je naglasio da Glavni grad ima volju i želju da sarađuje sa okruženjem i da se namjere aktuelne gradske uprave da Podgorica postane centar okupljanja, ne samo povodom ovakvih već i sličnih manifestacija.

Stijepović je podsjetio na nedavn održan Forum 16+1 koji je okupio preko 300 učesnika iz 16 zemalja Evrope i Kine.

„Ovo je nešto što odlukuje ovu gradsku upravu – da žive zajedno sa građanima da se svi naši građani priključe svim manifestacijama koje organizujemo, počev od dočeka Nove godine, pa preko ovakvih i sličnih manifestacija – Podgoričkog kulturnog ljeta, Decembarskih dana kulture… Ono što bih posebno htio da istaknem, iako to možda nije bio slučaj u nekom prethodnom periodu, da se život vraća u centar Podgorice, jer mi radimo intenzivno na tome i rezultati se već vide. Nastavićemo tako i ubuduće da radimo u interesu svih građana, za dobro svih građana Podgorice, jer nama su građani na prvom mjestu i mi smo tu zbog njih“, zaključio je Gradonačelnik.

Manifestaciju „Dane berbe 2017“ pratio je kulturno-umjetnički program, koji se odvijao na tri lokacije: sredina Bokeške ulice, Trg Nezavisnosti, sredina Hercegovačke ulice.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com