Janović krenuo u (ne)moguću misiju: ,,Ruši” i Mila Đukanovića? - Volim Podgoricu

Janović krenuo u (ne)moguću misiju: ,,Ruši” i Mila Đukanovića?

Ništa više neće biti isto u crnogorskom sportu ukoliko novi zakon o sportu stupi na snagu. To je jasno nakon što je juče Ministarstvo sporta, na čelu sa Nikolom Janovićem, pokrenulo javnu raspravu o Nacrtu zakona o sportu koja će trajati narednih četrdeset dana.

Ukratno, legendarni vaterpolista kreće u depolitizaciju sportskih saveza Crne Gore čini se nešto što je našoj zemlji nemoguća misija, s obzirom da se zna da upravo mnoge saveze vode političari.

“Nacrtom je propisano da predsjednik sportske organizacije i član Upravnog odbora sportske organizacije ne može biti lice koje je predsjednik države, Vlade i ministar, predsjednik Skupštine i poslanici”, navodi se u Nacrtu.

“Čelne funkcije u sportu neće moći da obavljaju ni predsjednik političke partije, Opštine, Skupštine Opštine i odbornici, nosilac pravosudne funkcije i lice zaposleno u državnom organu, organu državne uprave, lokalne samouprave, lokalne uprave i privrednom društvu koje je osnovala država, odnosno lokalna samouprava, nadležnom za poslove iz oblasti sporta”.

U prevodu predsjednik Košarkaškog saveza Milo Đukanović moraće da se odluči za jednu od funkcija, jer kao predsjednik Demokratske partije socijalista neće moći da bude i prvi čovjek naše košarke.

U slučaju da Skupština usvoji zakon, bez funkcija u savezu mogli bi da ostanu i predsjednik Rukometnog saveza Zoran Radojičić (administrator Opštine Bar), Vesna Medenica (Skijaški savez/predsjednica Vrhovnog suda), Milorad Vuletić (ASCG/poslanik), Blažo Šaranović (Bokserski savez/predsjednik Uprave za imovinu), Vladimir Joković (Karate savez/predsjednik SNP).

Uz sve to Upravni odbori sportskih organizaciji puni su politički aktivnih lica. Nemoguća misija ili, ipak, ne?

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com