U podgoričke studenjake hoće 766 brucoša - Volim Podgoricu

U podgoričke studenjake hoće 766 brucoša

Veliko je interesovanje i ove godine za smještaj i ishranu u studentskim domovima u Podgorici, pa se na ovogodišnjem konkursu prijavilo čak 766 brucoša.

Najviše prijavljenih budućih studenata je iz Nikšića i imali su priliku da se prijavljuju do 15. septembra, a narednih dana Komisija će utvrditi koliko će njih dobiti mjesto u podgoričkim studenjacima.

Kako su nam kazali iz JU Dom učenika i studenata, iz Nikšića se prijavilo 218 brucoša, zatim slijedi Bijelo Polje sa 11, a prijavilo se i 90 brucoša iz Berana.

“Cijene smještaja zavise od kategorije objekta i iznose 6,30 eura za Drugu fazu Novog studentskog doma, dok za smještaj u Plavom dvoru i Prvoj fazi student izdvaja 11,80 eura na mjesečnom nivou. Cijene smještaja koje se primjenjuju, nijesu mijenjane od 2008. godine”, istakla je za CdM Jasna Prodanović, rukovodilac Sektora za pravne i opšte poslove.

S obzirom da Dom studenata u Podgorici raspolaže sa ukupno 1.032 mjesta, evidentno je da će biti gužvi i ove godine, a tu je i podnošenje prijava za smještaj za studente starijih godina koji je još u toku i traje do 29. septembra.

Uveden besplatan internet u II fazi

Zaključno sa 1. septembrom, u Drugoj fazi uveden je besplatan internet, a njim su već pokriveni studentski restorani, sve čitaonice kao i recepcija Prve faze Novog studentskog doma.

“U toku su završni radovi na pokrivanju bežičnim internet signalom i objekta I faze u kome je već krajem proše godine pokriveno LAN mrežom 80 studentskih soba”, navela je Prodanović.

Takođe je istakla da su otvorene i dvije nove kaferiije u Novom i Starom studentskom domu, koje su studentima na raspolaganju od 11 do 24 sata.

“Pored pića i toplih napitaka poslužuje se cijeli niz pekarskih, mliječnih i roštiljskih proizvoda, a moderan enterijer i prijatan ambijent kreirani su sa namjerom da studenti dobiju još dva sadržaja za druženje i kvalitetno vrijeme”, dodala je ona.

Ono što se moglo primijetiti za promjenu jesu malo rigoroznije mjere što se tiče obezbjeđenja na recepcijama studentskih domova. Studenti sada mogu ući samo uz psjedovanje Smart kartice koja ima funkciju identifikacionog dokumenta u ovim objektima.

“Kad su u pitanju mjere obezbjeđenja, možemo reći da je jedan od prioriteta osiguranje bezbjednog ambijenta za boravak i učenje u svim našim objektima. U tom smislu je organizovan cjelodnevni rad recepcijske službe, a angažovano je i dodatno profesionalno obezbjeđenje. Ovakva višegodišnja praksa, uz saradnju sa studentskim organizacijama i njihov veliki doprinos poštovanju kućnog reda pokazala se uspješnom”, ističu iz Uprave domova.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com