Kokoškov je sa Slovenijom napravio čudo - Volim Podgoricu

Kokoškov je sa Slovenijom napravio čudo

Legendarni srpski trener Željko Obradović oduševljen je igrom reprezentacije Slovenije na Evrobasketu koji je Dežela osvojila.

“Iskrene čestitke Igoru Kokoškovu za sve što je napravio sa slovenačkom reprezentacijom. Za mnoge je to možda iznenađujuće, ali ne i za mene, bio mi je pomoćnik dok sam bio selektor Srbije i Crne Gore i u kontatku smo stalno. Izabrao je svoj put, otišao je kao potpuni anonimus u NBA i došao je do toga da bude prvi asistent u timu kao što je Juta. Sa Slovenijom je napravio čudo, vidi se njegov trenerski rukopis. Na parketu djeluje mirno i ima velike zasluge za uspjeh Slovenije zajedno sa igračima i stručnim štabom“, rekao je Obradović za svijet24.si, prenosi Sportklub.

Obradović je komentarisao i igre mladog Luke Dončića.

“O njemu mislim sve najbolje, izgleda mnogo zrelije nego što su njegove godine. Pametan je, zrelo razmišlja i jedan je od rijetkih koji misli dok igra. Za njega to dolazi prirodno i zato je postao tako dobar košaraš, nikome ne dozvoljava da utiče na njegovu igru, sve odluke donosi samostalno i to je ono što ga razlikuje od ostalih mladih igrača“, dodao je Obradović.

Obradović je rekao da je njegova tajna jednostavna, da voli ono što radi, a da i njemu nije svejedno kada nekada vidi svoje reakcije pored terena.

“Jednostavno, to je jače od mene, dio mog karaktera i dio načina na koji shvatam ovo što radim. Pokušavam da razgovaram sa sobom, da budem mirniji, ponekad uspijem, a ponekad ne. Posao je stresan, tako da idem kod doktora na preglede i gledam da budem fizički aktivan, za sada nemam zdravstvenih problema i nadam se da će tako i ostati“, rekao je Obradović, prenosi Sport klub

Još se čeka prvi evropski trener na klupi nekog od NBA timova.

“Kada sam pauzirao poslije Panatinaikosa, u pripremnom periodu sam bio sa Detroitom. Poslije toga je bila još jedna opcija za NBA tim, ali ništa nije bilo toliko ozbiljno – mislim da oni imaju veliki problem da to ponude evropskom treneru, a siguran sam da evropski treneri imaju kvalitet da vode bilo koju NBA ekipu. Imam u vidu da se Dejvid Blat oformio kao trener u Evropi, ali je Amerikanac. Nadam se da ćemo uskoro vidjeti i Evropljanina kao prvog trenera, tu su Kokoškov i Mesina”, zaključio je Obradović.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com