ODLAZAK LEGENDE: Živio ,,ŽIVOT IZ SNOVA” svakog muškarca na planeti - Volim Podgoricu

ODLAZAK LEGENDE: Živio ,,ŽIVOT IZ SNOVA” svakog muškarca na planeti

Osnivač čuvenog magazina za muškarce “Plejboj” i američka ikona Hju Hefner preminuo je u 91. godini.

Kako prenosi britanski Gardijan, Hefner je preminuo prirodnom smrću u svom domu, u “Plejbojovoj” vili u Los Anđelesu.

Njegov sin, Kuper izjavio je da je njegov otac vodio izuzetan i uticajan život, kao svojevrsni medijski i kulturni pionir i predvodnik nekih od najznačajninijih društvenih i kulturnih pokreta našeg vremena, poput slobode govore, ljudskih prava i seksualnih sloboda.

“Uspio je da definiše stil života koji leži u srcu “Plejboja”, jednog od najprepoznatljivijih i najistrajnijih brendova u istoriji,” rekao je on.

Društvenim mrežama ubrzo su se proširile brojne poruke podrške porodice i osvrti na sve ono što je Hefner doneo svijetu u kojem je živio.

Hju je rođen u Čikagu 1926. godine, služio je u američkoj vojsci u Drugom svjetskom ratu, diplomirao na Univerzitetu u Ilinoisu i radio u poznatom “Ekvajeru” prije nogo što je objavio prvo izdanje svog magazina.

List “Plejboj” postao je ubrzo poznat po svojim sadržajima seksualno eksplicitnog karaktera, a malo je poznato da je prvi intervju za njega dao muzičar Majls Dejvis. Nakon toga ređali su se ekskluzivni intervjui sa Fidelom Kastrom, Frenkom Sinatrom, Marlonom Brandom i drugim kultnim ličnostima tog doba.

Ostao je upamćen i po svom motu koji je glasio “Život je kratak da živite tuđe snove”.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com