UHAPŠENA JEDNA OSOBA: Dao na kamatu 800 eura, pa uzeo nakit u vrijednosti od 2.500 eura - Volim Podgoricu

UHAPŠENA JEDNA OSOBA: Dao na kamatu 800 eura, pa uzeo nakit u vrijednosti od 2.500 eura

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić su u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, u okviru obavještajnog projekta „Loan“, u kojem Sektor kriminalističke policije vrši istraživanje prema više lica i grupacija za koja postoje saznanja da vrše krivična djela zelenaštvo, realizovali policijsku akciju u kojoj su lišili slobode osumnjičenog M.B. (32) iz Nikšića.

Naime, kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je M.B. u januaru 2017. godine, sugrađaninu H.A. na tzv. zelenašku kamatu dao 800 eura ugovarajući pritom za sebe nesrazmjernu imovinsku korist, kroz kamatu na mjesečnom nivou od 12%. M.B. je ugovorio sa oštećenim da on da zalog u vidu zlatnog nakita u vrijednosti od 2.500 eura kao sredstvo obezbjeđenja potraživanja, kako bi se obavezao da kamatu isplati na vrijeme. H.A. je u više navrata isplaćivao M.B. novac na ime prispjelih kamata do 01. jula 2017 godine.

Tokom izviđajnih radnji i pretresa stana koji su policijski službenici izvršili u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u ODT u Nikšiću a po prethodno probavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, pronašli i oduzeli izvjesnu količinu zlatnog nakita. Preduzete su dalje mjere i radnje koje su dovele do osnova sumnje da je M.B. izvršio krivično djelo zelenaštvo.

M.B. je lišen slobode i priveden nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo zelenaštvo. Nakon saslušanja tužilac je donio rješenje o zadržavanju lica u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu.

 

Volim Podgoricu

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com