Hrvatska traži izručenje Sinđelića! - Volim Podgoricu

Hrvatska traži izručenje Sinđelića!

Ministarstvo pravosuđa Hrvatske je zvanično podnijelo Crnoj Gori molbu za izručenje Saše Sinđelića – potvrđeno je našem portalu! U imejlu Ministarstva pravosuđa Hrvatske se kaže da ih je Ministarstvo pravde Crne Gore obavijestilo da je molba za izručenje proslijeđena nadležnom sudu na postupanje. To bi značilo da je Viši sud u Podgorici najvjerovatnije već dao određen odgovor na ovaj zahtjev.

sindjelic hrvatska potraga EKSKLUZIVNO: Hrvatska traži izručenje Sinđelića! (VIDEO)
Odgovor Ministarstva pravosuđa Hrvatske

S obzirom da je Saša Sinđelić u aferi ”državni udar” dobio status svjedoka-saradnika, to znači da nema status okrivljenog u postupku koji se vodi pred Višem sudom, pa bi on već sad mogao biti isporučen Hrvatima. Prema izvorima iz Ministarstva pravde Crne Gore, očekuje se da hrvatska strana pokaže ”razumijevanje”, te da sačekaju da se završi Sinđelićevo vjedočenje u aktuelnom postupku ”državnog udara”, nakon čega bi odmah bio isporučen Hrvatskoj.

sindjelic optuznica hrvatska EKSKLUZIVNO: Hrvatska traži izručenje Sinđelića! (VIDEO)

Svjedok-saradnik Saša Sinđelić, na čijem iskazu Milivoje Katnić gradi kompletnu priču oko „državnog udara“, osuđen je u Hrvatskoj 2012. godine na 21 godinu robije.

Sinđelić je pravosnažno osuđen zbog ubistva Mirka Fotesa 2002. godine, kao i zbog krađe njegovog traktora. Presuda je postala pravosnažna, što se može vidjeti iz zvaničnog dokumenta suda u Vukovaru, 28. februara 2012 godine, a Sinđelić je od dana ubistva bio u bjekstvu.

„Saša V. Sinđelić, rođen 11. jula 1980 godine, u Štajeru, u Austriji, državljanin Srbije, ubio je Mirka Fotesa i ukrao njegov traktor. On je 06. oktobra 2002. godine došao svojim automobilom mercedes, oznaka VK 612-AR, na zemljišni predio ‘Cerije’, koji se nalazi u katastarskoj opštini Drenovci. U to vrijeme je na imanju zemlju orao Mirko Fotes. U namjeri da ga usmrti i uzme mu traktor, Sinđelić mu je prišao s leđa, i iz automatske puške ‘Crvena zastava’, model M70AB2, tv. broja 68941, ispalio u Fotesa četiri hica“, navodi se u obrazloženju presude.

 

Nakon krađe traktora i prelaska državne granice sa tadašnjom SRJ, Sinđelić je u jednom trenutku pucao i na policiju, pa kako je bio vojni obveznik, suđeno mu je pred Vojnim sudom, a predsjedavajući suda u tom postupku je bio upravo sadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić. Podsjećamo, Katnić ga je tom prilikom oslobodio, proglasivši Vojni sud kao nenadležan u tom slučaju.

Prema ocjeni pravnih stručnjaka, Sinđelić će izvjesno biti izručen Hrvatskoj gdje, u najboljem scenariju za njega, može tražiti ponavljanje postupka. Međutim, s obzirom da bi u tom slučaju i dalje imao status okrivljenog, u nastavku suđenja bi bio u zatvoru. 

S obzirom na veliku ažurnost crnogorskih državnih organa po pitanju izručenja Hrvatskoj svih koje je ova zemlja tražila, pretpostavlja se da će takav slučaj biti i sa Sašom Sinđelićem.

(IN4S)

1 komentar

  1. We stumbled over here coming from a different web page and thought I might check things out. I like what I see so now i’m following you. Look forward to exploring your web page yet again.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com