RODITELJI, OVO NE SMIJETE PROPUSTITI: Budite sa djecom večeras na Trgu nezavisnosti! - Volim Podgoricu

RODITELJI, OVO NE SMIJETE PROPUSTITI: Budite sa djecom večeras na Trgu nezavisnosti!

Međunarodni festival dječje pjesme “Naša radost 2017″ na programu je večeras od 19.30 časova na podgoričkom Trgu nezavisnosti, a među 16 učesnika naći će se mladi talenti iz Podgorice, Novog Sada, Beograda, Niša, Sremske Mitrovice i Zagreba, dok će ih pratiti dječji hor “Zvjezdice” saopšteno je na jučerašnjoj konferenciji za medije u KIC-u “Budo Tomović”.

 

Umjetnički direktor Zoja Đurović, organizator i član direkcije festivala Dragica Dujović i predstavnik UNDP-a Aleksandra Kiković saglasni su da jedan od najeminentnijih festivala u regionu okuplja poznate kompozitore, aranžere i tekstopisce, a vodi ga početna, čista i iskrena ideja, i ljepotom zvuka uvodi najmlađe u čarobni svijet muzike.

“Ideja festivala je razvijanje zdravog takmičarskog duha i muzikalnosti među mališanima, cilj mu je edukacija i promocija muzičke umjetnosti, upoznavanje mladih sa muzikom, kompozitorima, vrstama i mogućnostima instrumenata, što doprinosi razvoju crnogorske muzičke kulture u ovom segmentu društva”, između ostalog, navode iz JU Dječji savez Podgorica, koja je organizator festivala, dok je pokrovitelj grad domaćin, uz podršku Ministarstva kulture.

“Da scena festivala bude dostojna njegove popularnosti pobrinuo se Vladimir Klisić. Scenaristikinja potpisuje Bojana Mijović, dok će voditelji bitidramski umjetnici Ivona Čović Jaćimović i Slaviša Grubiša. Pozivamo sve mališane da nam se pridruže i da zajedno uživamo u muzičkoj čaroliji”, zaključuju organizatori.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com