URA: Premijerovi Podbišćani žedni vode - Volim Podgoricu

URA: Premijerovi Podbišćani žedni vode

Jedan od glavnih problema mještana Gornjeg Podbišića jeste snadbijevanje vodom, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

Oni su proteklih nekoliko dana, kampanjom “Od vrata do vrata” obišli ovaj dio Mojkovca.

“Lokalna vlast pored niza obećanja da će ovaj problem riješiti, koja traju godinama i dalje ne planira da ga u potpunosti riješi. Već standardnom metodom, pred jedne izbore obeća, pred druge počne radove, pred treće završi jednu fazu… a godine prolaze, a komunalni problemi i dalje ostaju neriješeni”, kazali su iz URA.

“Naime, izdata je parcijalna-fazna građevinska dozvola za rekonstrukciju vodovoda Podbišće- Prva faza, realizacije kapitalnog objekta za građane. Ne kapitalnog zbog svoje veličine i komplikovanosti izvođenja radova, već kapitalnog u smislu svoje nužnosti da u 21. vijeku vode nema prigradsko naselje. Da apsurd bude veći ni manje ni više nego, premijer u svom rodnom mjestu Podbišću, prije nekoliko dana, otvori, početak pripremnih radova onoga što su najavili prije 4-5 godina, tj. za prošle izbore”, napomenuo je Danilo Radović član OO GP URA Mojkovac

“Sa obzirom na to da su Podbišćani, a i mnogi Mojkovčani bili prisutni po službenoj-partijskoj dužnosti otvaranju početka „pripremnih radova za prvu fazu vodovoda“, za sljedeće izbore bi vjerovatno bilo otvaranje ,,početaka glavnih radova te prve faze”, samo na sreću mještana Podbišća ovaj problem neće rješavati aktuelna vlast, već ćemo ga mi riješiti po hitnom postupku, jer će DPS ubrzo postati prošlost”, dodao je Radović.

On je dodao da se još  uvijek ne zna koliko ima faza i kad će radovi biti završeni, bar te prve faze.

“Ali radujemo se pa makar i ako ne znamo ni šta se rješava prvom fazom, vjerovatno je i logički zaključiti da je prva faza uslov da bi se najavili radovi za drugu fazu. Sa obzirom da smo minimalno 4 godine čekali početak pripremnih radova prve faze, možemo zamisliti kad će DPS ugasiti žeđ u Podbišću – premijerovom rodnom mjestu?Ne može se reći da do sada premijer nije mogao, pa sada kada jer p remijer to će sve biti završeno, i u Podbišću, a i u Mojkovcu. Premijer jeste sada premijer, ali on je i prije, a i sada „DRUGI“, jer zna se ko je „PRVI“, Pošto je i sada i prije bio “ Drugi“ mogao je i prije isto pomoći Mojkovcu da je htio. Naravno za tu sporost nećemo samo optužiti Premijera -„DRUGOG“ nego i našu nesposobnu lokalnu vlast u Mojkovcu, njihovu nesposobnost i inertnost, njihovo neznanje i nestručnost. Sve u svemu, projekat vodovoda za Podbišće više ne može da čeka, crkosmo od žeđi u 21. vijeku i dosta je Mojkovcu više vaših faza projekata i lažnih obećanja. Zato građani Podbišća i Mojkovca imaju priliku i ovog puta neće je ispustiti iz ruku i jednim potezom olovke poslati vas gdje vam je i mjesto, tako nesposobne i neradne”, kazao je Radović.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com