Konatar Brajoviću: Hoće li Željeznica platiti i novih 30 miliona za auto-put? - Volim Podgoricu

Konatar Brajoviću: Hoće li Željeznica platiti i novih 30 miliona za auto-put?

Informacija da će građani Crne Gore platiti dodatnih 30 miliona eura za izgradnju neplanirane petlje “Smokovac“, na auto-putu, je skandalozna. Ali zvuči vrlo realno kada se zna da je za to odgovoran nekadašnji ministar saobraćaja, predsjednik SD-a i prvi čovjek afere “Ramada“, Ivan Brajović, ukazao je potpredsjednik pokreta URA Miloš Konatar.

On je podsjetio da je trenutni Brajović već odgovoran za 10.5 miliona eura u aferi “Limenka“.

“Nešto “sitno“ za Ramadu i ako tome dodamo novih 30 miliona za petlju na auto-putu, Brajović će biti odgovoran za preko 40 miliona eura koje će platiti građani Crne Gore. I to je ono što se zna, ali zabrinjavajuće je što ne znamo još koliko će miliona građani platiti zbog neznanja i neodgovornosti Ivana Brajovića? Primjera radi za 40 miliona, koliko nas je do sada koštao Brajović, Crna Gora je mogla dobiti potpuno novi i savremeno opremljeni kliničko-bolnički centar. Za te pare mogli smo izgraditi potpuno novih 25 vrtića ili novih 10 osnovnih škola u Crnoj Gori. Crna Gora danas nema luksuz da uzalud potroši novac za novu bolnicu, nove škole i vrtiće, i zato Ivan Brajović mora snositi odgovornost. Nemam iluziju da on sam ima osjećaj odgovornosti, nikad ga nije ni imao. Sjetimo se “Limenke”, “Ramade” itd.“, ukazao je Konatar.

Podsjeća da je i sam premijer priznao da postoji problem oko petlje na Smokovcu.

“Najmanje što može uraditi jeste da pozove na odgovornost svoje koalicione partnere iz SD-a. Neće to Marković uraditi, jer je bitnije očuvati vlast, a građanima neće biti prvi put da plaćaju milione zbog Brajovića. Čak i sam Brajović u svom saopštenju kaže da je petlja na Smokovcu projektovana, ali ne kaže da je obuhvaćena ugovorom sa kinezima. A on to dobro zna, jer je upravo on odgovoran za ugovor o izgradnji auto-puta“, ukazao je Konatar.

On je istakao da “Crna Gora nema vremena za gubljenje, jer građani više nemaju luksuz da sebi dopuštauju Brajovića i druge “Brajoviće“, na najodgovornijim pozicijama“.

“Nama su potrebne reforme, potrebni su nam pošteni i stručni ljudi da gradimo nove i bolje puteve, bolnice, škole, vrtiće. Nikada više ne smijemo dozvoliti da zbog neznanja i neodgovornosti prosipamo državni novac, ne desetine miliona eura koje plaćamo svi mi gradjani ove zemlje, već ni jedan jedini euro“, zaključio je Konatar.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com