Danci opušteni i samouvjereni pred duel sa Crnom Gorom - Volim Podgoricu

Danci opušteni i samouvjereni pred duel sa Crnom Gorom

Lica selektora Agea Harejdea, veziste Verdera Tomasa Dilejnija i fudbalera Kopenhagena Vilijama Kvista nisu otkrivala da reprezentacija Danske, sjutra veče pod Goricom protiv Crne Gore, igra odlučujući meč za plasman na Mundijal.

Opušteni i samouvjereni, dijeleći osmjehe uz svako odgovoreno pitanje – tako su djelovali Danci na pres-konferenciji, kao da ne igraju utakmicu u kojoj bi poraz mogao da ih izbaci iz trke za plasman na veliko takmičenje, i to treći put zaredom.

Možda je ta opuštenost negdje i u skandinavskom mentalitetu, tek utakmicu sa Crnom Gorom doživjavaju kao novi, istina nešto teži, radni dan na poslu.

Na pitanje koga se posebno pribojava iz reprezentacije Crne Gore, Harejde uopšte nije želio da se bavi protivnikom:

“Razmišljamo o sebi, a ne o rivalu. Rekao bih da smo sami sebi najveća opasnost, što smo i pokazali na početku kvalifikacija, kada smo počeli loše, ali smo rasli iz utakmice u utakmicu”.

Tek na pitanje da li je Danska potcijenila Crnu Goru u prvoj utakmici u Kopenhagenu, te da li je računao da će baš ona biti prepreka njegovoj selekciji na putu ka baražu za Mundijal, Harejde se malo više pozabavio protivnikom:

“Svi timovi sa Balkana imaju dobre fudbalere, igraju dobar fudbal. Sjećam se i kada sam bio igrač, u reprezentaciji Norveške, Jugoslavija je uvijek bila odlična reprezentacija. Crna Gora takođe ima mnogo dobre igrače – rasla je kao tim, a to pokazuju i rezultati. Dvije ekipe su potpuno izjednačene na tabeli pred sjutrašnji meč, a to najavljuje vrlo uzbudljiv duel”, istakao je danski selektor, koji je odgovorio osmjehom na pitanje od potcjenjivanju:

“Nismo potcijenili Crnu Goru u prvom meču. Stvorili smo mnogo šansi, nismo postigli gol. Crna Gora je stvorila jednu šansu, postigla je gol. Ali, i to se nekad dešava u fudbalu”.

Harejde smatra da je Poljska najveći favorit u grupi za direktan plasman na Mundijal.

“Imaju tri boda više, a sjutra gostuju Jermeniji. Imali su sa Jermenijom dosta problema kada su igrali u Varšavi, ali ne očekujem da će ih imati sada”.

Poljska ima tri boda više od Crne Gore i Danske, a može prednost i da uveća na šest uoči početka duela pod Goricom (20.45). U posljednjem kolu, u nedjelju, Crna Gora gostuje Poljskoj, dok Danska dočekuje Rumuniju.

“Uzbuđen sam zbog same mogućnosti da prvi put zaigram na Svjetskom prvenstvu”, kazao je Tomas Dilejni, vezista Verdera i otkrovanje Bundeslige, strijelac čertiri gola za Danasku u posljednje dvije pobjede nad Poljskom i Jermenijom.

“Čuo sam, međutim, i da Crna Gora nije igrala nikada na Svjetskom prvenstvu, da i ona sanja svoj prvi Mundijal. To najavljuje jako uzbudljiv i kvalitetan meč. Crna Gora igra kod kuće, a treba joj pobjeda, isto kao i nama. Očekujem da će naš protivnik krenuti u napad od prvog minuta”, kazao je Dilejni.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com