Sud 27. oktobra odlučuje o imovini Miloša Marovića - Volim Podgoricu

Sud 27. oktobra odlučuje o imovini Miloša Marovića

Viši sud razmatraće 27. oktobra zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva da se trajno oduzme imovina Milošu Maroviću, sinu bivšeg funkcionera DPS-a SvetozaraMarovića, zbog osnovane sumnje daje nezakonito stečena.

Tužilaštvo traži da se mlađem Maroviću oduzme zemlja u Prijevoru, stan u Budvi, stan koji se vodi na njegovu suprugu, zatim stan i poslovni prostor njegovog šure.

Za Milošem Marovićem Interpol Podgorica raspisao je potjernicu jer je presudom Višeg suda osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora zbog učešća u malverzacijama prilikom preprodaje opštinskog zemljišta u mjestu Prijevor iznad Jaza.

Marović je stekao srpsko državljanstvo i nakon toga je podnio zahtjev Ministarstvu pravde Crne Gore da kaznu izdržava u Srbiji.

Iz Ministarstva pravde ranije su se oglasili saopštenjem daje Miloš Marović dužan da kaznu izdržava u Crnoj Gori.

Prema nagodbi koju je potpisao sa Tužilaštvom 30. decembra prošle godine, Miloš Marović je osim zatvorske kazne prihvatio i da državi plati novčani iznos od 380.000 eura.

Maroviću je presuda izrečena krajem jula, nakon što je Viši sud prihvatio sporazum o priznanju krivice u ovom predmetu.

Na listi osumnjičenih za učešće u malverzacijama, koje su u predmetu „Prijevor“ rezultirale štetom od 1.400.000 eura po gradsku kasu, mlađi Marović našao se sredinom oktobra 2015. godine.

Milošev otac, Svetozar Marović, priznao je da je bio na čelu kriminalne grupe koja je budžet opštine Budva oštetila za milionske iznose.

Stariji Marović je početkom septembra prošle godine osuđen na tri godine i deset mjeseci zatvora zbog učešća u više budvanskih afera.

On još nije uplatio milion i sto hiljada eura budžetu Crne Gore na osnovu sporazuma koji je potpisao sa Specijalnim tužilaštvom.

Pobjeda

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com