NEZADOVOLJSTVO SVE VEĆE: U Frontu kivni jer ih lideri ignorišu - Volim Podgoricu

NEZADOVOLJSTVO SVE VEĆE: U Frontu kivni jer ih lideri ignorišu

U Demokratskom frontu (DF) vlada sve veće nezadovoljstvo zbog odnosa lidera tzv. “građanske opozicije” prema tom političkom savezu, saznaju “Vijesti”.

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti”, članstvo i niži funkcioneri tog  političkog saveza otvoreno negoduju zbog upornog insistiranja lidera na saradnji, iako čelnici ostatka opozicije odbijaju da ih pozovu na zajedničke sastanke.

Sagovornik “Vijesti” iz Demokratskog fronta, tvrdi da čelnici tog političkog saveza ne kriju ogorčenost što ostatak opozicije ignoriše njihove inicijative i ne pruža im podršku zbog hapšenja osumnjičenih za aferu “državni udar”.

Kako tvrdi sagovornik, to je jedan od razloga što je predsjednik Srpkog nacionalnog savjeta (SNS) Momčilo Vuksanović juče u otvorenom pismu pozvao je lidera Nove srpske demokratije i člana predsjedništva DF-a Andriju Mandića da prekine svaku saradnju sa tzv. “građanskom opozicijom”, jer je to “antisrpska opozicija”.

Predstavnici tzv. građanske opozicije nijesu odgovorili na pozive Fronta na pregovore o zajedničkom predsjedničkom kandidatu, kao i zajedničkoj listi na lokalnim i parlamentarnim izborima. Čelnici ostatka opozicije nijesu se odazvali ni na zahtjev DF-a da učestvuju na sastancima opozicije.

Vuksanović je poručio da je položaj Srba u Crnoj Gori nepodnošljiv, jer se sprovodi “državni projekat asimilacije u nacionalne Crnogorce”.

“Posebno zabrinjava činjenica što nije samo odnos aktuelne vlasti prema Srbima diskriminatorski. Iste stavove prema srpskom pitanju imaju i predstavnici zapadne diplomatije, NATO-a i tzv.  građanske opozicije”, naveo je Vuksanović, ističući da lideri ostatka opozicije ignorišu potrebe  srpskog naroda.

“Stoga su za srpski narod duboko ponižavajući  učestali pozivi za saradnju, naročito antisrpskoj opoziciji i diplomatskim poslenicima onih država koje  drže na vlasti odnarođen režim”, naveo je Vuksanović u pismu ističući da je, kako je kazao, antisrpska opozicija uvijek bila nepresušan izvor rezervnog potencijala režima.

“Stoga, ni u idealnim uslovima političkih promjena srpski narod ne čeka ništa bolje od trulih kompromisa i začelja kolonePozivam vas da sa svojom partijom izađete iz svih mogućih sporazuma i komunikacija sa navodno opozicionim partijama i okrenete se sopstvenom narodu”, naveo je Vuksanović,  navodeći da “Mandić u političkom životu nema još puno vremena”.

Iz Nove nijesu željeli da komentarišu pismo Vuksanovića, navodeći da  su iznenađeni što ono stiže “dan prije nego što Mandić treba da iznese odbranu u slučaju državni udar”.

“Narednih dana ćemo to komentarisati malo detaljnije”, kazali su iz Nove.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com