PODGORICA: ,,Samo sam čuo “ima povrijeđenih”, ko je od kolega bio tu ne mogu da znam” - Volim Podgoricu

PODGORICA: ,,Samo sam čuo “ima povrijeđenih”, ko je od kolega bio tu ne mogu da znam”

Svih sedam saslušanih svjedoka, od osam pozvanih, juče su u Osnovnom sudu u Podgorici potvrdili iskaz dat tužiocu tokom saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu decembra 2015. godine, da 24. oktobra 2015. nijesu vidjeli niti znali za brutalno prebijanje Milorada Mija Martinovića i uništavanje njegovog vozila.

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Boro Grgurović i Bojan Zejak, ranije su se sami prijavili da su tukli Martinovića, a sudi im se za krivično djelo mučenje, u sticaju sa djelima teške tjelesne povrede i uništavanje i oštećenje tuđih stvari.

U jučerašnjem iskazu pred sutkinjom Osnovnog suda Nadom Rabrenović, svjedoci su naveli da se ne sjećaju spornog događaja, a zbog toga što je od tada prošlo gotovo dvije godine, ali da stoje iza izjava datih u tužilaštvu.

Svjedoci Savo Josa Vukadinović, Dalibor Grdinić, Dejan Šćepanović, Božo Jokić, Nikola Bajčeta, Novica Rakočević i Milan Milikić, službenici Uprave policije, osim Milikića koji više ne radi u policiji, kazali su da su jutro nakon događaja saznali za isti jedni putem medija, a drugi na sastanku sa komandantom, održanom povodom izbijanja vijesti da su pripadnici SAJ-a primjenjivali sredstva prinude u odnosu na Martinovića.

“Da znam ko je to uradio prijavio bih, poštujući sud i ovu državu. Te večeri vidio sam kolege oko nekog vozila, pojavio se i sanitet, samo sam čuo “ima povrijeđenih”, ko je od kolega bio tu ne mogu da znam jer svi su nosili maske na glavama i šljemove. Na sastanku nakon događaj a, komandant je pozvao sve, kako bi se otkrilo ko je prema Martinoviću primijenio silu. Niko se nije javio”,  navodi se u iskazu Grdinića pred tužiocem.

Nalaz vještaka mašinske struke Miodraga Vukčevića, čiji uvid je predložio punomoćnik Martinovića, advokat Velibor Marković, pokazao je da vrijednost opravke Martinovićevog vozila iznosi skoro 42.000 eura, a što je procijenjeno neposrednim obilaženjem vozila, dok je vještak Goran Čarapić koristeći zapisnik o uviđaju odredio visinu štete na predmetnom vozilu u iznosu od 16.500 eura.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com