PODGORICA: Zbog virusa deset polumaturanata prekinulo ekskurziju - Volim Podgoricu

PODGORICA: Zbog virusa deset polumaturanata prekinulo ekskurziju

Od 145 polumaturanata podgoričke Osnovne škole “Maksim Gorki”, koliko ih je krenulo na ekskurziju po Crnoj Gori, njih 10 se vratilo ranije kući zbog virusa, saznaju Vikend novine.

Naime, iako je prva sumnja roditelja bila da je u pitanju trovanje, ipak se ispostavilo da je u pitanju virus, što su VN potvrdili i u upravi škole.

Naime, djeca su kontrolisana u kotorskoj Opštoj bolnici, gdje im je, prema tvrdnjama direktorice škole, Snežane Irić, konstatovan virus. Vikend novine su juče tokom dana pokušale da stupe u kontakt i sa direktorom Kotorske bolnice, Ivanom Ilićem ali mu je do zaključenja lista telefon bio isključen.

Ipak, direktorica škole Osnovne škole “Maksim Gorki”, Snežana Irić u izjavi za naš list kaže da je tačno da je desetak polumaturanata zbog zdravstvenih tegoba izazvanih virusom prekinulo ekskurziju, i da su se u dogovoru sa roditeljima ranije vratili kući, ali da nema govora o trovanju.

“Polumaturska ekskurzija 145 učenika devetog razreda Osnovne škole ‘Maksim Gorki’ počela je na Žabljaku 2. oktobra i trajala je do juče 6. oktobra. Učenici su po predviđenom planu prvo posjetili sjever, a potom jug Crne Gore. Dva učenika su osjetila zdravstvene tegobe već drugog dana putovanja i bila su pod nadzorom ljekara koji je pratio grupu”, objasnila je Irić.

Kako je rekla, djeca su na Žabljaku bila smještena u hotelima Enigma, Lovac i Pavlović, a u Tivtu u hotelu Magnolija.

“Broj djece sa istim tegobama se narednog dana povećao (10 učenika) i dio njih je u skladu sa procedurama i odgovornim odnosom škole i agencije kontrolisan u kotorskoj bolnici. Kod njih klinička slika pokazuje virus zbog čega smo, uz konsultaciju sa roditeljima, procijenili da je tu djecu najbolje vratiti kući”, zaključila je Irić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com