RAJKO FILIPOVIĆ: Ne mogu da izađem iz kuće, ima 80 cm snijega, juče su mi došla djeca i neće moći da se vrate - Volim Podgoricu

RAJKO FILIPOVIĆ: Ne mogu da izađem iz kuće, ima 80 cm snijega, juče su mi došla djeca i neće moći da se vrate

Na Lukavici, koja pripada Moračkim planinama je, prema riječima Rajka Filipovića iz Zagarača koji tamo izdize sa stokom, tokom noći palo oko 80 centimetara snijega.

Trenutno je, kako je kazao u telefonskom razgovoru, mećava i ne može iz kolibe da izađe.

“Snijeg je poceo da pada tokom noci i jutros iz  kolibe ne mogu da izađem. Ima oko 80 centimetara snijega. Juče su mi stigla djeca iz Zagarača, da ovdje budu za vikend, i bojim se da neće moći da se vrate”, kazao je Filipović, koji ima stado od oko 150 grla stoke.

Prema njegovim riječima do stoke ne može da dođe, a sijena nema jer nije očekivao da ce snijeg tako rano pasti.

“Sam sam na katunu. Tu je još jedan Raicevič, ali je preksinoć otišao u Zagarač, jer mu je bila krsna slava, i sada neće moći da se vrati. Baterija na telefonu mi je pri kraju, a posto ni solarni paneli ne rade ne mogu sa je pripunim. Uzimamo snijeg i topimo na šporetu, kako bi imali vode. Sačekacu do po podne, pa ako ne stane mećava moraću da zovem za pomoc, da makar pokušamo malo snijega da dopremimo da stoka ne skapa od gladi”, kazao je Filipović.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com