Stijepović uoči izbora 2016. godine zamijenio 100.000 dolara - Volim Podgoricu

Stijepović uoči izbora 2016. godine zamijenio 100.000 dolara

Čelnici Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević optužili su gradonačelnika Podgorice i funkcionera DPS-a Slavoljuba Stijepovića da je uoči parlamentarnih izbora 2016. u Atlas banci zamijenio 100.000 dolara koje su kasnije, kako tvrde, iskorištene za kampanju partije Mila Đukanovića.

Mandić je kazao da su tačne tvrdnje koje je objavio portal IN4S, blizak DF-u, da su za Stijepovića dolare mijenjali saradnici vlasnika Atlas Grupe Duška Kneževića, koji su uhapšeni pod sumnjom za pranje novca, i da je jedan od njih to ispričao na saslušanju kod glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Iz DF-a su na konferenciji za novinare poručili da je Katnić od javnosti sakrio tu informaciju.

“Glavni specijalni tužilac je nakon razgovora sa šefom režima odustao da primijeni zakon na gradonačelnika Podgorice, kao što ga je primjenjivao na sina Slavena Radunovića jer je promijenio par stotina dolara u banci, bratanića Predraga Bulatovića, a zbog čega mjesecima u pritvoru leže Željko Šćepanović, Dejan Vujisić, Momir Nikolić… Kada se dođe do ljudu koji su važni za režim onda se pribjegava drugim metodama”, rekao je Mandić i dodao da vjeruje da razmijnjeni dolari dolaze sa istočne adrese i da je u pitanju prljav novac.

On je naveo da Duško Knežević nakon hapšenja njegovih saradnika jeste poslao solidarnu poruku, ali da je to zbog toga što zna tajne režima i kazao da je Knežević jedini koji se nije odazvao na saslušanje na Anketnom odboru koji se bavio spornom privatizacijom Telekoma.

“Razumijem zašto on smije tako grlato da kaže svima – udarite na mene ako vam basta, jer zna mnoge tajne u vezi privatizacije i korupcije u Telekomu, i zna mnoge tajne režima”, kazao je on.

Milan Knežević je kazao da je Đukanović optuživao DF da je njihova kampanja finasirana iz inostranstva i da se godina dana nakon toga dolazi do frapantnih podataka da “organizovanu kriminalnu grupu DPS finasiraju neke kriminalne grupe iz Crne Gore i inostranstva.

“Ja otvoreno sumnjam da se radi o Putinovoj opoziciji koju finansira Soroš”, kazao je funkcioner DF-a. “Ako je Stijepović zamijenio 100.000 dolara u Atlas banci, možete zamisliti koliko je novca kod šefa kriminalne grupe. Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković treba da sasluša Katnića jer je ovu informaciju sakrio od javosti, zatim Đukanovića koji je naredio Katniću da to prećuti”, kazao je Knežević.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com