BJELICA: Svačija samovolja doživi kraj, rektorka nije poštovala UO, Studentski parlament, osnivača - Volim Podgoricu

BJELICA: Svačija samovolja doživi kraj, rektorka nije poštovala UO, Studentski parlament, osnivača

-To nije trebalo da se dogodi. Trebalo je da se spriječi ranije. Međutim, svakoj isključivosti mora doći kraj. Upravo Upravni odbor i postoji na Univerzitetu Crne Gore da bi se mogla spriječiti neograničena moć bilo kojeg pojedinca, rekao je predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore Duško Bjelica povodom smjene rektorke Radmile Vojvodić.

On je u emisiji Živa istina kazao je da se nakon smjene Vojvodić s pozicije rektora ne osjeća kao pobjednik.

Dodo je da su svi gubitnici i da je trebalo na vrijeme o svemu razgovarati, jer je na ovaj način akademska zajednica poslala lošu poruku.

Bjelica kaže da Vojvodić nije poštovala odluke Upravnog odbora, predloge Studentskog parlamenta, zahtjeve osnivača. Dodaje da Upravni odbor Univerziteta, na čijem je čelu, nije bio u obavezi da čeka sjednicu Senata na kojoj su članovi trebalo da se izjasne o smjeni rektorke.

-Senat se izjasnio samim tim što nije održan, jer su članovi Senata pozvani da daju podršku rektoru Univerziteta. Oni se nijesu odazvali. Ne znam ja zašto neko nije došao. Možda neko ne želi da prisustvuje tom rijalitiju. Te su sjednice na sve ličile osim na sjednice Senata,  navodi Bjelica.

Odgovarajući na pitanje gdje bi studenti VMŠ imali bolje uslove predavanja u Podgorici ili Beranama, Bjelica kaže:

-Smatram da je kvalitetnije vršiti nastavu u KC nego u Opštoj bolnici u Beranama. To je nesporno. Predmeti koji se uče na prvoj godini, odnosno koje uče brucoši Medicinskog fakulteta, je dovoljno većinski da se oni obavljaju u Beranama. Oni kad budu studenti druge godine, i naredne generacije, oni se neće upisivati tamo po tome kako sad stoji, ukoliko Vlada ne promijeni odluku sa sjedištem. Za ovu generaciju je traženo kompromisno rješenje, kaže Bjelica.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com