Branu mjesečna rata 86.000 eura - Volim Podgoricu

Branu mjesečna rata 86.000 eura

Kon­tro­verz­ni nik­šić­ki bi­zni­smen Bra­ni­slav Bra­no Mi­ću­no­vić po­di­gao je kre­dit od 3,1 mi­li­on eura kod Hi­po­te­kar­ne ban­ke, a kao ga­ran­ci­ju za­lo­žio je zgra­du u cen­tru Bu­dve.  Pre­ma po­da­ci­ma iz Upra­ve za ne­kret­ni­ne, Mi­ću­no­vić je kao ga­ran­ci­ju za­lo­žio po­slov­nu zgra­du od 288 kva­dra­ta u cen­tru Bu­dve, i pri­pa­da­ju­će dvo­ri­šte od 172 kva­dra­ta.
– Hi­po­te­ka u iz­no­su od 3.100.000 eura u ko­rist Hi­po­te­kar­ne ban­ke AD Pod­go­ri­ca, uve­ća­na za ka­ma­te, na­kna­de i dru­ga spo­red­na po­tra­ži­va­nja i even­tu­al­ne tro­ško­ve pri­nud­ne na­pla­te, ka­mat­na sto­pa šest od­sto, efek­tiv­na ka­mat­na sto­pa 6,16 od­sto, za­te­zna ka­mat­na sto­pa de­vet od­sto na go­di­šnjem ni­vou. Rok ot­pla­te 36 mje­se­ci, kraj­nji rok ot­pla­te je 1. ok­to­bar 2020. go­di­ne sa za­bra­nom otu­đe­nja, op­te­re­će­nja i da­va­nja u za­kup bez pi­sa­ne sa­gla­sno­sti hi­po­te­kar­nog po­vje­ri­o­ca. Pri­sta­ja­nje na ne­po­sred­no pri­nud­no iz­vr­še­nje bez od­la­ga­nja. UZZ broj 859/17 od 6. sep­tem­bra ove go­di­ne, no­ta­ra Vuk­sa­no­vić Bran­ke iz Bu­dve – na­vo­di se u po­da­ci­ma za List ne­po­kret­no­sti 2827 KO Bu­dva, ko­ji se od­no­si na Mi­ću­no­vi­će­vu imo­vi­nu.

Ka­da se iz­nos kre­di­ta po­di­je­li sa bro­jem mje­se­ci pred­vi­đe­nih za rok ot­pla­te, do­bi­ja se po­da­tak da je ra­ta Mi­ću­no­vi­ću oko 86.000 eura.
Iz Upra­ve za spre­ča­va­nje pra­nja nov­ca i fi­nan­si­ra­nja te­ro­ri­zma ni­je­su od­go­vo­ri­li na pi­ta­nja „Da­na” da li su kon­tro­li­sa­li po­ri­je­klo imo­vi­ne kon­tro­verz­nog bi­zni­sme­na iz Nik­ši­ća, i da li pro­vje­ra­va­ju ima li ne­re­gu­lar­no­sti u tran­sak­ci­ja­ma u Bu­dvi u ko­ji­ma se po­mi­nje nje­go­vo ime.

Mi­ću­no­vić se sre­di­nom ove go­di­ne upi­sao kao vla­snik zgra­de u cen­tru Bu­dve, ko­ja se na­la­zi u ne­po­sred­noj bli­zi­ni objek­ta pred­u­ze­ća Ze­ta film, gdje je kon­ro­verz­ni bi­zni­smen pred­sjed­nik od­bo­ra di­rek­to­ra. Ra­ni­ja DPS ve­ći­na u Bu­dvi ugra­bi­la je ne­po­sred­no pred smje­nu vla­sti u tom gra­du da pred­u­ze­ću Ze­ta film omo­gu­ći da sve oba­ve­ze za ko­mu­nal­no opre­ma­nje gra­đe­vin­skog ze­mlji­šta iz­mi­ri do kra­ja 2021. go­di­ne, od­no­sno do 15. de­cem­bra te go­di­ne. Ugo­vor iz­me­đu Op­šti­ne Bu­dva i fir­me Ze­ta film AD za­klju­čen je 15. de­cem­bra pro­šle go­di­ne.
No­va vlast u op­šti­ni Bu­dva ob­ja­vi­la je sve ugo­vo­re o na­kna­di za ko­mu­nal­no opre­ma­nje gra­đe­vin­skog ze­mlji­šta, i pre­ma ob­ja­vlje­nom ma­te­ri­ja­lu, po­sled­nji ugo­vor u de­cem­bru pro­šle go­di­ne, pri­je ne­go što je DPS smi­je­njen, sklo­pljen je upra­vo sa Ze­ta fil­mom.

Mi­ću­no­vi­će­vo pred­u­ze­će na­ja­vi­lo je da će na atrak­tiv­noj par­ce­li u Bu­dvi, na sto me­ta­ra od Sta­rog gra­da, sa­gra­di­ti luk­su­zni tu­ri­stič­ki kom­pleks. Gra­đe­vin­ska do­zvo­la pred­vi­đa da tu mo­že da se gra­di obje­kat od 12 spra­to­va.
In­te­re­sant­no je da je ugo­vor o na­kna­di za ko­mu­nal­no opre­ma­nje gra­đe­vin­skog ze­mlji­šta Ze­ta film sa Op­šti­nom Bu­dva sklo­pio pri­je ne­go što je od Mi­ni­star­stva odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma do­bio gra­đe­vin­sku do­zvo­lu. Mi­ni­star odr­ži­vog raz­vo­ja Pa­vle Ra­du­lo­vić pot­pi­sao je 23. de­cem­bra gra­đe­vin­sku do­zvo­lu kom­pa­ni­ji Ze­ta film za grad­nju kon­do ho­te­la. Upra­vo je i tim iz­da­va­njem gra­đe­vin­ske do­zvo­le pred­u­hi­tren mo­ra­to­ri­jum na de­talj­ni ur­ba­ni­stič­ki plan „Bu­dva cen­tar”, ko­jim je ob­u­hva­će­na i par­ce­la u vla­sni­štvu Mi­ću­no­vi­će­ve fir­me.

Ak­tu­e­lan je i sud­ski spor u ve­zi sa par­ce­lom na ko­joj se na­la­zi obje­kat pred­u­ze­ća Ze­ta film.  Prav­ni za­stup­ni­ci Fon­da­ci­je Lu­ke­tić pod­ni­je­li su tu­žbu pro­tiv dr­ža­ve, Op­šti­ne Bu­dva, pred­u­ze­ća Ze­ta film AD i kom­pa­ni­je MCG Mon­te­ne­gro, is­ti­ču­ći da su im uzur­pi­ra­li ne­ko­li­ko hi­lja­da kva­dra­ta ze­mlji­šta u sa­mom cen­tru Bu­dve. Tu­žba je za­sno­va­na na ka­ta­star­skim po­da­ci­ma ko­ji, ka­ko se na­vo­di, do­ka­zu­ju nje­nu osno­va­nost, a njom se tra­ži i da Vi­ši sud u Pod­go­ri­ci po­ni­šti ra­ni­ju pre­su­du ko­tor­skog su­da ko­jom se tu­že­ni oslo­ba­đa­ju bi­lo ka­kve oba­ve­ze da vra­te ze­mlju Lu­ke­ti­ći­ma.
Pre­ma ra­ni­je iz­da­tim ur­ba­ni­stič­ko-teh­nič­kim uslo­vi­ma, Mi­ću­no­vi­će­vo pred­u­ze­će bi mo­glo da gra­di ho­tel na 23.000 kva­dra­ta bru­to gra­đe­vin­ske po­vr­ši­ne.
Pre­ma po­da­ci­ma iz Cen­tral­nog re­gi­stra pri­vred­nih su­bje­ka­ta, Bra­ni­slav Mi­ću­no­vić je pred­sjed­nik od­bo­ra di­rek­to­ra Ze­ta fil­ma, a iz­vr­šni di­rek­tor je Pre­drag Mi­ću­no­vić.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com