POLICIJA OBEZBIJEDJIVALA LITURGIJE “Ne želimo da pravimo cirkus od obične nedjeljne liturgije” - Volim Podgoricu

POLICIJA OBEZBIJEDJIVALA LITURGIJE “Ne želimo da pravimo cirkus od obične nedjeljne liturgije”

Uz veliko prisustvo policije, danas su ispred crkve Svetog Đorđa na Kruševcu održane dvije liturgije na udaljenosti od svega tridesetak metara jedna od sdruge.

Vjernici Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) bili su jutros ispred Crkve svetog Đorđa u spomen parku Kruševac u Podgorici, dok su se unutar crkve nalazili pripadnici Srpske pravoslavne crkve (SPC).

 

Pripadnici obije crkve obavljali su vjersku službu, dok su između njih stajali policajci. Sve je proteklo bez incidenata.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske su Televiziji Crne Gore saopštili da ne žele ovom događaju da pridaju veliki značaj i – kako su rekli “prave cirkus”- jer je u pitanju uobičajena nedjeljna liturgija.

Mitropolit CPC Mihailo je poručio da od Vlade traže da povedu računa od CPC.

“Obraćam se Vladi Crne Gore, obraćam se Skupštini Crne Gore, da jednom povedu računa o CPC. Da mi ne rješavamo pitanje crkve, nego neka oni rješavaju pitanje imovine, a CPC je riješila svoj posao. Ona će je ovdje nalaziti pa makar bio i jedan Crnogorac”, poručio je Mihailo.

Lav Lajović, djakon CPC tražio je da se izvrši revizija upisa, koji je nepostojeći pravni subjekt tzv. MCP uknjižila bez ikakvih dokumenta i bez pravnog osnova, skoro preko 70 odsto manasira i crkava. Naš je zahtjev da se izvrši revizija toga i da se imovina vrati u pređašnje stanje – na državu“, naveo je Lajović.

 On je rekao da CPC zahtijeva i da se utvrdi identitet ljudi koji su sa toljagama okružili Cetinjski manastir kada su 1. oktobra imali parastos Kralju Nikoli na Cetinju.

 

 

2 komentara

  1. How is it that just anyone can publish a blog and get as popular as this? Its not like youve said something incredibly impressive –more like youve painted a quite picture above an issue that you know nothing about! I dont want to sound mean, right here. But do you definitely think that you can get away with adding some quite pictures and not really say anything?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com