Erdogan stiže u Srbiju, nikad veće mjere bezbjednosti - Volim Podgoricu

Erdogan stiže u Srbiju, nikad veće mjere bezbjednosti

Beograđane večeras i sjutra očekuje potencijalni saobraćajni haos, pošto će pored mnogobrojnih radova koji su zatvorili pojedine ulice, posjeta turskog predsjednika Redžepa Erdogana dovesti do potpunog kolapsa.

Avion sa visokim gostom trebalo bi uskoro da sleti na aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu, nakon čega slijedi početak bezbjednosne akcije koja će trajati narednih 48 časova.

Prema onome što je do sada poznato, kako pišu srbijanski mediji, Erdogan će ovo veče i sjutrašnji dan provesti u prijestonici, dok je za srijedu planirana posjeta Novom Pazaru, poslije koje će se vratiti u Beograd prije nego što krene nazad za Ankaru.

Procijene su da će mjere bezbjednosti biti veće nego prilikom Putinovog ili Bajdenovog dolaska, ali i da će očekivani saobraćajni kolaps “zasijeniti” onaj koji su ruski i američki zvaničnik ostavili za sobom.

Najavljeno je da će oko 3.000 domaćih policajaca regulisati stanje na kolovozu, koji će, zlosluti se, ili biti blokirani i prazni, ili igla neće imati gdje da padne.

Zato i ne čudi što srbijanska policija ni ne pomišlja da objelodani kuda će se Erdoganova kolona kretati tokom boravka u Beogradu, kao ni koje će saobraćajnice, i kada, biti djelimično ili potpuno zatvorene.

Nakon što gosti iz Ankare slete na aerodrom “Nikola Tesla”, slobodna vožnja Novim Beogradom vjerovatno neće dolaziti u obzir.

Neke od ulica koje vode od Surčina ka centru grada sigurno će biti zatvorene, a možda i jedan od mostova. Nedavna posjeta grčkog predsjednika Pavlopulosa pokazala je da, uz radove na putevima, i manja blokada dovodi do kolapsa.

Sjutrašnji planovi takođe su nepoznanica, no kako je Palata Srbija nezaobilazna destinacija svih visokih zvaničnika, pretpostavlja se da će bar u jednom trenutku bulevari Mihajla Pupina i Nikole Tesle, ali i okolne saobraćajnice, biti zatvorene za vozila.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com