Zavrsena 5.djecija nedjelja u Podgorici - Volim Podgoricu

Zavrsena 5.djecija nedjelja u Podgorici

Dječija nedjelja 2017 koju Udruženje Pčelica realizuje svake godine kako bi obilježili sedmicu dječijih prava i obaveza. Ovogodišnja, peta, jubilarna dječija nedjelja održana je od 2. do 6.oktobra 2017.u Podgorici.

Svake godine naše Udruženje obilježava dječiju nedjelju prigodnim programom i aktivnostima prve sedmice oktobra mjeseca. Svake godine tema dječije nedjelje je različita i odnosi se na “žarišne” probleme u društvu a koji se odnose na djecu, mlade i porodice u cjelini, a samim  tim i na društvo. Ovogodišnja tema su bila dječija prava o kojima se govori veoma često,ali i dječije obaveze koje su na neki način zanemarene u odnosu na prava.  Prva aktivnost u okviru dječije nedjelje bila  je “Pričaonica u svijetu bajki”,  na kojoj je pravnica našeg Udruženja, Sandra Vujošević, razgovarala sa djecom o njihovim pravima ali i svakodnevnim obavezama, nakon čega je Crveni krst Podgorice edukovao djecu o tome kako da pomognu drugovima u situacijama povreda i drugih medicinskih stanja, onoliko koliko to djeca mogu učiniti. Radionica je održana u šopig centru Mall of Montenegro.

Drugi dan dječije nedjelje, bio je rezervisan za tradioconalnu sadnju drveta prijateljstva na brdu Gorica, koje su Pčelice zasadile sa  mališanima iz JPU”Đina Vrbica”-vaspitna jedinica  “Mali princ”, JU „Resursni centar 1.jun“ , malim čuvarima prirode iz odjeljenja III-5 OŠ“Mahmut Lekić“ i  PPU “Petar Pan”.

 

Srijeda je bila u duhu očuvanja prirode te je organizovana akcija čišćenja dvorišta JPU „Đina Vrbica“,zatim saobraćajni čas u OŠ “Međurječje”. Dječija nedjelja završena je predavanjm o pravu na zdravstvenu zaštitu ali i obavezama da se živi zdravo i brine o vlastitom zdravlju, te održavanju redovne lične higijene.

Dječija nedjelja realizovana je pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i socijalnog staranja, Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje i kompanije Agroauto.

Brojni prijatelji iz privatnog sektora i medijskih kuća dali su doprinos kvalitetnoj prezntaciji aktivnosti i podizanju svijesti šire javnosti o značaju čuvanja i poštovanja dječijih prava ali i obavezi razvijanja i njegovanja dječijih obaveza.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com