Podgorička premijera “Posljednjeg čina komedije smrti” - Volim Podgoricu

Podgorička premijera “Posljednjeg čina komedije smrti”

Podgorička premijera tragikomedije Zorana Pejkovskog “Posljednji čin komedije smrti” u režiji Gorana Bjelanovića, biće organizovana u petak, 13.oktobra u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” od  20 sati.

Predstava je nastala pod okriljem Centra za kulturu u Beranama, a rezultat je saradnje glumaca beranskog i bjelopoljskog amaterskog pozorišta, među kojima su: Predrag Vukojević, Sanja Ćirović, Predrag Šćekić, Paola Iritano i drugi.

Reditelj Goran Bjelanović zapisao je da se rečenica „Ima seoba – smrti nema” iz romana „Seobe” Miloša Crnjanskog može uzeti kao moto tragikomedije. “Što je manje pijeska u mom životnom časovinku to mi se više čini da ništa nije do kraja stvarno ni opipljivo osim sna o svijetu i želje da se istraje u potrazi za velikom tajnom. Ta neopipljivost realnog življenja i života navela me je da posumnjam i u smrt kao u konačno ishodište, pa je predstava “Posljednji čin komedije smrti” prije svjedočanstvo o kontinuitetu postojanja nego li ironijska distanca prema zadnjoj kapi u čaši svjetlosti. Kako sam prije svega filmski reditelj potrudio sam se da u rediteljskom postupku spojim najbolje od oba svijeta, pozorišnog i filmskog, pa predstava obiluje snažnim kompozicijski upečatljivim slikama, kadrovima”. ističe Bjelanović.

Dodajmo da je ulaz na predstavu besplatan. Ipak sa ekipom predstave dogovoreno je da se svim posjetiocima pruži mogućnost da umjesto ulaznice, doniraju u humanitarnu kutiju koliko mogu, za liječenje Podgoričanke Nevenke Slomović koja boluje od cerebralne paralize. 

2 komentara

  1. Recently, I didnt give plenty of consideration to making comments on site page articles and have placed comments even much less. Reading via your enjoyable post, will help me to do so sometimes.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com