Predsjendik Vujanović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Bosne i Hercegovine - Volim Podgoricu

Predsjendik Vujanović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Bosne i Hercegovine

Danas je Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Bosne i Hercegovine Đorđa Latinovića.

Predsjednik Vujanović iskazao je visoko poštovanje bliskih ,sadržajnih i intenzivnih odnosa Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koji se rezvijaju u duhu dobrosusjedske saradnje, bez otvorenih pitanja. Ukazao je da je unapređenje saradnje moguće i potrebno u sferi ekonomije, što zahtjeva kontinuitet posvećenog angažovanja dvije države. Zahvalio se ambasadoru na izuzetno uspješnoj diplomatskoj misiji.

Ambasador Latiinović se saglasio sa karakterom odnosa dvije države i potrebom daljeg unapređenja ekonomske saradnje. Naglasio je da su tokom njegovog mandata potpisana tri međudržavna sporazuma: Sporazum o granici, Sporazum o kolokaciji diplomatskih misija i Sporazum o saradnji u procesu evropskih integracija, što ocjenio izrazom dobrosusjedskih odnosa i visokim međusobnim povjerenjem. Zahvalio se na punoj dostupnosti svih državnih organa Crne Gore tokom obavljanja svog mandata.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com