Šehović: Nije problem da se dio nastave studentima VMŠ izvodi u Podgorici - Volim Podgoricu

Šehović: Nije problem da se dio nastave studentima VMŠ izvodi u Podgorici

Ministarstvo prosvjete još nije dobilo zvaničan predlog Medicinskog fakulteta da studenti Visoke medicinske škole (VMŠ) tokom dvije sedmice u semestru borave u Podgorici i obavljaju praksu u laboratorijama te ustanove i u Kliničkom centru, kazao je ministar Damir Šehović.

“Sačekao bih da dobijemo zvaničan predlog Medicinskog fakulteta i da taj predlog bude usvojen na mjestu gdje inače treba da bude usvojen – na vijeću Medicinskog fakulteta. Nakon toga će javnost biti blagovremeno informisana”, istakao je Šehović.

On je ocijenio da “nije nikakav problem da se dio praktične nastave za koji ne postoje kapaciteti u Beranama, izvodi u Podgorici”.

“… Računam da će novi predlog, koji je već inicirao Studentski parlament, u komunikaciji sa novim vršiocem dužnosti rektora Univerziteta, biti usmjeren u tom pravcu, da se gro nastave izvodi u Beranama, a da se dio praktične nastave za koji ne postoje kapaciteti u beranskoj Opštoj bolnici izvodi u Kliničkom centru”, kazao je Šehović nakon obilaska obrazovno-vaspitnih ustanova koje se grade na teritoriji Glavnog grada.

Ističući da Plan organizacije nastave koji je ponudilo prethodno rukovodstvo Univerziteta nije bio u duhu odluke Vlade da zadrži sjedište VMŠ u Beranama, Šehović je naglasio da je nakon sastanka sa novim vršiocem dužnosti rektora UCG i sa predsjednikom upravnog odbora, dobio “uvjeravanje da se komunikacija sa Medicinskim fakultetom ostvarila”.

“..Želim da vjerujem da će Medicinski fakultet izaći sa novim predlogom, koji će uvažiti legitimne zahtjeve Studentskog parlamenta i opredjeljenje Vlade da zadrži sjedište VMŠ u Beranama, da se gro nastave izvodi u Beranama i da na taj način doprinesemo poboljšanju kvaliteta obrazovanja u Crnoj Gori čemu je ova Vlada od samog početka posvećena”, istakao je Šehović.

Odgovarajući na pitanje novinara da li je smjenom rektorke Radmile Vojvodić ugrožena autonomija Univerziteta, Šehović je kazao da nije Vlada smijenila rektorku, već upravni odbor u kojem Vlada ima samo trećinu predstavnika.

“Tačno je da su predstavnici Vlade u upravnom odboru pokrenuli inicijativu za smjenu, a razlog je nepoštovanje odluka Vlade. Insistiranje na poštovanju odluka Vlade, koje su nesporno zasnovane na zakonu, nije ugrožavanje autonomije Univerziteta nego je to odgovoran odnos Vlade prema sebi i prema građanima koje predstavlja”, ocijenio je Šehović.

On je kazao da je sve što je Vlada radila u prethodnih godinu dana, kada je riječ o viskom obrazovanju, imalo za cilj afirmaciju i poboljšanje položaja Univerziteta, a ne njegovo urušavanje.

“U budžetu za narednu godinu će biti opredijeljeno nekoliko miliona eura više za Univerzitet nego prethodnih godina, što govori o namjeri Vlade da afirmiše položaj a time i autonomiju Univerziteta”, kazao je Šehović.

Vijesti

1 komentar

  1. I am really enjoying this appearance/design of your site مشروع الأسبوع: التنصت على أبراج مراقبة الطائرات! | هندسة نت . Would you at any time encounter any internet browser interface problems? A number of our own readers sometimes complained about my website not operating appropriately within Internet Explorer but looks good inside Opera. Are there any kind of ideas to assist solve the issue? Plus my thoughts go out to those in tsunami we hope you are ok and safer !!!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com