Home / NOVOSTI / Društvo / MISTERIJA: Od Milice iz Herceg Novog nema ni traga ni glasa od 2014

MISTERIJA: Od Milice iz Herceg Novog nema ni traga ni glasa od 2014

Veoma romantičnu i toplu fotografiju, u impozantnoj kolekciji iz Herceg Novog, snimio je početkom avgusta 2014. godine, Novljanin koji živi i radi u Minhenu, Đorđe Matković. Njegov objektiv “uhvatio” je djevojku ispod duge, na kupalištu hotela “Plaža”. Obećao joj je da će joj poslati fotografiju, ali do danas od djevojke ni traga niti glasa.

– To ljeto je bilo veoma kišovito. Svaki drugi-treći dan je padala kiša. Bilo je to mnogo loše za turiste, ali fenomenalno meni za kreativno fotografisanje. Jedno popodne sam bio na betonskoj plaži hotela “Plaža” u Herceg Novom. Naletio je jak pljusak i nebo se potom razvedrilo. Na nebu se pojavila prekrasna duga iznad Lovćena, u pozadini prekrivenog oblacima. Mnogi su se latili fotoaparata i slikali prekrasnu scenu. I jedna vitka lijepa plavuša je došla do ivice plaže i napravila nekoliko fotografija svojim smartfonom. Potom je stala i divila se spektaklu na nebu – prisjeća se Đorđe.

Potom se Đorđe, poput nekog paparaca, prikrao djevojci iza leđa i slikao je sa dugom iznad glave. Prišao joj je i pokazao slike na displeju kamere – bila je fascinirana!

– Odmah je donijela svoje skripte, bila je studentkinja i dala mi hemijsku olovku da joj napišem svoju meil adresu kako bismo uspostavili vezu da joj pošaljem slike. Rekla je da se zove Milica, da je rođena 6. avgusta i da želi da do rođendana dobije snimke. Pretpostavljam da je iz Srbije. Na žalost, nije mi poslala email adresu, tako da ovaj snimak još čeka da bude poslat djevojci ispod duge – priča nam Đorđe.

Moguće je da će Milicu neko i ovako sa leđa prepoznati, možda će i sama “natrčati” na samu sebe i prepoznati se. Radio Jadran ovim putem, preko svog sajta, na Matkovićev predlog, pokreće neobičnu “potjernicu” za lijepom turistkinjom.

– Vjerovatno će se javiti pametnjakovići sa komentarima da je trebalo da je snimim okrenutu prema kameri, tako bi se lako prepoznala. Ali, to bi bilo namješteno, takve scene redovno izbjegavam. Takvi snimci obično ostaju izvještačeni – objašnjava Đorđe Matković, dok prebira po svojim albumima iz Novog i šalje pozdrave iz jesenjeg Minhena.

(Radio Jadran)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *