Suđenje Milanu Kneževiću: Snimak je autentičan, ali može biti ispremještan - Volim Podgoricu

Suđenje Milanu Kneževiću: Snimak je autentičan, ali može biti ispremještan

Vještak Arben Lunjić rekao je da je moguće da se snimak hronološki ispremješta, a da ostane autentičan. To je naveo odgovarajući na pitanje poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića, na suđenju u kome je poslanik optužen da je 17. oktobra 2015. fizički nasrnuo na policajca Miljana Markovića ispred Skupštine.

Vještak je, u svom nalazu, utvrdio da snimak spornog događaja nije montiran.

Advokatica Andrijana Razić prigovorila je nalazu vještaka, navodeći da vještak nije imao orginalne video zapise, ocjenjujući da je mišljenje predstavljeno izuzetno šturo, a radi se o snimku koji traje oko 20 minuta.  Vještak je trebao da procijeni da li su montirani snimci vezani za događaje od 17. oktobra 2015. godine, kada su uklanjani šatori i bina Demokratskog fronta (DF) ispred crnogorske Skupštine.

Suđenje se nastavlja 18.oktobra za kada je planirano davanje završnih riječi.

Knežević se tereti da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, za koje je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. Knežević je ranije u odbrani rekao da je ponosan na sve što je uradio tog dana, jer se samo branio od nezakonitog ponašanja policije.

Policajac, međutim, iako je priznao da se smijao dok ga je Knežević gurao, tvrdi da se osjećao ugroženo tom prilikom. Dodao je tada i da je Knežević nasrnuo na njega, kada je počelo uklanjanje šatora, te da je nastavio i pored upozorenja da to ne radi.

Vijesti

1 komentar

  1. Thank you for taking the time to discuss this particular, Personally i think highly about this and adore learning more on this topic. If at all possible, as you gain knowledge, would you mind upgrading your blog with increased info? It is extremely helpful for me personally.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com