TEŠKO POVRIJEĐEN POLICAJAC: Oduzeto 88 kg DROGE, uhapšena jedna osoba, tri u bjekstvu! - Volim Podgoricu

TEŠKO POVRIJEĐEN POLICAJAC: Oduzeto 88 kg DROGE, uhapšena jedna osoba, tri u bjekstvu!

  

  

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su u saradnji sa graničnom policijom Albanije, vršeći obezbjeđenje i nadzor državne granice, a postupajući po operativnim podacima zaplijenili oko 88 kg opojne droge marinhuana tipa skank i na taj način presjekli još jedan lanac krijumčarenja ove opojne droge sa područja Republike Albanije na teritoriju naše države.

Naime, službenici OGB Tuzi su, 11.10.2017.godine u jutarnjim časovima, postupajući po operativnim saznanjima, na pješačkoj stazi koja vodi iz pravca Republike Albanije u Crnu Goru, napravli zasjedu. Oko 08,20 časova tom stazom su se kretala četiri lica sa velikim crnim torbama. Policijski službenici su pokušali da izvrše kontrolu ovih lica, prilikom koje je P.G. (34) državljanin Albanije uperio pištolj u jednog policijskog službenika, prilikom čega ga je službenik policije uhvatio za ruke i cijev poštolja i na taj način mu oduzeo pištolj. Tom prilikom ovaj policijski službenik je zadobio teške tjelesne povrede, u vidu preloma dva prsta desne šake. Brzom akcijom službenika policije on je lišen slobode dok su ostala tri lica odbacila torbe i dala se u bjekstvo u pravcu Albanije, o čemu je obaviještena policija Republike Albanije.

Pregledom lica mjesta pronađene su četiri veće crne torbe u kojima se nalazilo 88 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, pištolj marke „Astra“, kalibra 9mm, sa okvirom u kojem se nalazilo pet komada munijcije i sa jednim metkom u cijevi, kao i mobilni telefon i dvije SIM kartice.

Lice, droga, oružje i ostali predmeti predati su službenicima Odsjeka za borbu protiv droga radi daljeg postupanja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio sa se P.G. liši slobode uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

I o događaju koji se odnosi na napad na službeno lice je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji će kvalifikovati krivično djelo nakon sagledavanja medicinske dokumentacije.

Ovom krivičnom prijavom su obuhvaćena i tri za sada nepoznata lica, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a za kojima se kao što je navedeno intenzivno traga u saradnji sa kolegama iz Albanije.

Oduzeta opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

Volim PODGORICU

2 komentara

  1. Odje je jedino korektno napisano-u saradnji sa kolegama iz Albanije. Jer upravo ta saradnja je i dovela do ovoga! Mafija drzava tamo, mafija banana drzava i ovamo… I kao fataju neke mucenike, koji prenose kukavce, sirotinju… A narko bosove primaju u Portu montenegru i vili Podgorica, na drzavnom nivou! Fuj

  2. Hello there! Do you know should they help make any plugins to aid with Search engine optimization? I’m hoping to get my website to rate for a few focused keywords but I’m not really viewing very good gains. If you know of the please share. Be thankful!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com