ZAPOSLENI U IDEI ORGANIZUJU VOLONTERSKU AKCIJU U 5 GRADOVA - Volim Podgoricu

ZAPOSLENI U IDEI ORGANIZUJU VOLONTERSKU AKCIJU U 5 GRADOVA   

Više od 100 zaposlenih u IDEI realizovaće volontersku akciju „Budi odgovoran, posadi IDEA drvo“ u dvorištima odabranih škola u pet crnogorskih gradova. Volonterska akcija počela je jutros u Podgorici, a narednih dana nastavlja se u Nikšiću, Herceg Novom, Baru i Bijelom Polju.Više od 50 zaposlenih u IDEI u Podgorici posadilojestabla javora, breze, čempresa, jasena i ligustrumau dvorištima osnovnih škola „Radojica Perović“ u bloku VI i „Vladimir Nazor“ u Maslinama.

„Briga za djecu i njihov zdrav razvoj uvijek je bila u našem fokusu, zbog čega smo odlučili da upravo njima uljepšamo prostor ispred škola u kojima provode najviševremena, ali i utičemo na njihovu svijest o značaju očuvanja životne sredine. Zajedničkom akcijom zaposlenih u kompaniji želimo da pokažemo da smo, pored odgovornosti prema sebi, kolegama i poslovnim partnerima u svakodnevnom radu, odgovorni i prema zajednici i životnoj sredini u kojoj poslujemo,čime potvrđujemo prepoznatu ulogu IDEE kao dobrog komšije,“ saopštila je Jelena Doderović, direktorica marketinga u IDEI.

Volontersku akciju IDEE podržalo je podgoričko „Zelenilo“, čiji su radnici pomogli prilikom nabavke i sadnje biljaka.

„Zadovljstvo nam je što učestvujemou akciji sadnje i uređenja dvorišta osnovnim školama, jer tako doprinosimo ugodnijem boravku mališana. Zahvaljujemo se IDEI kao društveno odgovornoj kompaniji što je pokrenula jednu ovakvu akciju i predlažemo da ih bude više, a mi ćemo uvijek biti logistička podrška uređenju svih zelenih površina u gradu,“ saopštila je Radmila Vujošević direktorica „Zelenila“.

U sadnji novih stabala učestovala su đaci i uprava škola.

„Raduje nas ovo oplemenjavanje našeg dvorišta, jer tako edukujemo mlade naraštaje da žive u zdravoj sredini.Nadamo se da će oni prenositi brigu o sadnicama i na svoje mlađe drugare, kako bi sebi obezbjedili zdraviju budućnost,“ saopštila je Mirjana Bošković, direktorica OŠ „Radojica Perović“.

IDEI se zahvalila i Ljiljana Krivokapić, direktorica OŠ „Vladimir Nazor“.

„Naši đaci vole da sređuju dvorište i uvijek se rado odazovu, čak i sa roditeljima. Lijepo je štoje kompanija DIEA prepoznala naš trud i napore da nam dvorište bude lijepo, tako što je organizovala ovu akciju, na čemu smo joj svi jako zahvalni,“ rekla je Krivokapić.

Volonterska akcija se nastavlja već naredne sedmice u Nikšiću, u dvorištu gimnazije “Stojan Cerović”. Nakon toga, zaposleni u IDEI posjetiće OŠ “Dašo Pavičić” u Herceg Novom, gdje će nove biljke posaditi u atrijumu škole. U srijedu 18. oktobra na red dolazi dvorište OŠ “Anto Đedović”,a dva dana kasnije velika volonterska akcija IDEE završava se u Bijelom Polju u OŠ „Marko Miljanov“. IDEA je odabrala škole uz saglasnostMinistarstva prosvjete.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com