Bivši potpredsjednik Tivta držao u stanu oružje bez dozvole - Volim Podgoricu

Bivši potpredsjednik Tivta držao u stanu oružje bez dozvole

Službenici Uprave policije – OB Tivat juče su Osnovno državnom tužiocu u Kotoru podnijeli krivičnu prijavu protiv bivšeg dugogodišnjeg potpredsjednika Opštine Tivat Krsta Boškovića zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, pišu Dnevne novine.

U stanu koji koristi njegov sin Mate, pronađena je veća količina vatrenog oružja i municije različitog kalibra, za koja je Krsto Bošković izjavio da se radi o oružju koje je njegovo vlasništvo.

S obzirom da nije imao dozvole, policija je uz potvrdu oduzela oružje. Bošković je, podsjetimo, bio potpredsjednik tivatske opštine kao predstavnik Socijaldemokratske partije.

Daljim provjerama službenika Uprave policije, a posredstvom MUP-a, tivatske Filijale za upravne unutrašnje poslove – utvrđeno je da Bošković za pronađeno vatreno oružje nema dozvole, odnosno oružne listove, o čemu je obaviješten nadležni državni tužilac u Kotoru koji je naložio da se protiv Boškovića u redovnom postupku podnese krivična prijava.

Oružje će, prema informacijama DN, biti predmet daljih vještačenja.

Policijski službenici, takođe provjeravaju i više komada vatrenog oružja koje je registrovano na Krsta Boškovića, a koje nije pronađeno prilikom pretresa.

Policija je stan koji koristi Krstov sin Mate Bošković, pretresla 4. oktobra u okviru akcije „Boka“. Tada su, postupajući po naredbama sudija za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom i Kotoru, a shodno aktivnostima koje se preduzimaju u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa, policijski službenici pretresli stanove i druge prostorije na 21. lokaciji na području Kotora, Tivta i Herceg Novog.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com