Počelo snimanje filma o Milu Đukanoviću - Volim Podgoricu

Počelo snimanje filma o Milu Đukanoviću

Snimanje dugometražnog dokumentarnog filma sa elementima igrane strukture “Neprilagođeni, filmski grof”, o scenaristi, reditelju i profesoru Milu Đukanoviću počelo je početkom mjeseca u Beogradu, saopštio je scenarista i reditelj Radoslav T. Stanišić.

Projekat se realizuje u produkciji RTCG, producentkinja je Dijana Popović, direktor fotografije Goran Tripunović, majstor svijetla Zoran Kovačević, vozač Ramo Ramović, dok igrane elemente u filmu tumači Miroslav Radulović u ulozi Mila Đukanovića.

Stanišić

“Imajući u vidu da je Milo Đukanović prva dva filma uradio u produkciji ‘Lovćen filma’, a da o njemu ne postoji značajnije istraživanje, ovaj film je od velikog značaja za crnogorsku kulturu, a kako je nastavio snimanje filmova i televizijskih serija u okruženju, koje su vidjeli gledaoci van granica bivše Jugoslavije, onda ovaj scenarista i reditelj ima međunarodni i regionalni značaj, a filmofili, istraživači i naučnici će imati izvanredne koristi od ovog filma u kom je sublimiran čitav Đukanovićev rad, život, ali i anegdote koje su ga činile izvanrednom pojavom na domaćoj i inostranoj kulturnoj sceni”, kazao je reditelj dodajući da je Milo Đukanović bio talentovan, duhovit, pronicljiv, hrabar, ali ne previše radoholičar, samim svojim životom filmska tema. Nastavak snimanja biće realizovan u Crnoj Gori.

Dnevne novine

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com